Cultuureducatieweek in oktober voor alle Heerlense basisscholen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op initiatief van gemeente Heerlen is er in oktober van dit jaar voor het eerst een cultuureducatieweek voor alle Heerlense basisscholen.
Het gaat om een pilot waaraan het Thermenmuseum, Het Nederlands Mijnmuseum en SCHUNCK meedoen. Zo komt het hele ‘verhaal van Heerlen’ aan bod. Van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.
Deze cultuureducatieweek wordt gezamenlijk afgesloten in Theater Heerlen. Dat zal voor veel kinderen ook een eerste kennismaking met het theater zijn.

Kennismaking met cultureel aanbod Heerlen

Door de cultuureducatieweek maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. “Het is belangrijk dat kinderen op een leuke manier de geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. En door alle kinderen tijdens hun basisschoolperiode minimaal één keer te laten kennismaken met een culturele instelling, plant je zaadjes voor de toekomst”, aldus wethouder Jordy Clemens.

Ontwikkeling van kinderen

Kunst, cultuur en geschiedenis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot creatieve en kritische volwassenen.
De bedoeling van de gemeente is dan ook om de cultuureducatieweek na deze pilot jaarlijks terug te laten komen; en zelfs uit te breiden.
Na de zomervakantie is er meer informatie beschikbaar voor de scholen.
Voor vragen of meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met SCHUNCK Educatie via [email protected].

Reacties