Update wegwerkzaamheden aanleg Mijnwaterleidingen Heerlen-centrum

Foto: Mijnwater B.V.

Sinds maandag 17 augustus is een nieuwe fase van start gegaan in de werkzaamheden in het kader van de aanleg van mijnwaterleidingen.
Ook zijn er wijzigingen in de verkeerssituatie vanaf 24 augustus.

Sinds 17 augustus

Sinds maandag 17 augustus is begonnen met een nieuwe fase in de werkzaamheden in het kader van de aanleg van mijnwaterleidingen. Er wordt dan gewerkt op de Groene Boord tussen de Gasthuisstraat en de Putgraaf. Het rechtsaf-voorsorteervak op de Groene Boord richting de Putgraaf is dan afgesloten, evenals het ernaast liggende fietspad en voetpad. Fietsers in zuidelijke richting worden omgeleid via het fietspad aan de overzijde van de Groene Boord. Ook de Putgraaf is nog in éénrichting tot 24 augustus afgesloten. Na 24 augustus gaat de Putgraaf weer in twee richtingen open. Echter verkeer op de Groene Boord (komende uit noordelijke richting) kan dan vanwege de werkzaamheden op de Groene Boord niet rechtsafslaan richting de Putgraaf maar dient om te rijden via de Sint Franciscusweg en Akerstraat. Verkeer op de Groene Boord uit zuidelijke richting kan wel de Groene Boord inrijden.

Kaart: Melvin/Visser & Smit Hanab B.V.

Vanaf 24 augustus

Vanaf 24 augustus is ook de Kruisstraat afgesloten vanaf de rotonde met de Coriovallumstraat tot aan de Geleenstraat. De werkzaamheden bestaan uit 2 fasen. In de eerste fase is de Kruisstraat (alleen) in de richting van de Geleenstraat afgesloten. Richting Coriovallumstraat is de Kruisstraat gewoon open. Verkeer vanaf de Kruisstraat richting de Geerstraat wordt omgeleid via de Coriovallumstraat, Raadhuisplein, Dr. Poelsstraat, Putgraaf, Groene Boord, Spoorsingel, Looierstraat en Schakelweg. Ook een deel van de rotonde Kruisstraat – Coriovallumstraat is afgesloten. Hierdoor is het ook noodzakelijk om de Coriovallumstraat tussen het Raadhuisplein en de Kruisstraat af te sluiten (alleen in de richting van de Kruisstraat).
Bevoorradingsverkeer richting de Geleenstraat wordt omgeleid via de Valkenburgerweg.

Tweede fase

In de tweede fase wordt er gewerkt op het kruispunt Geerstraat – Kruisstraat – Valkenburgerweg – Geleenstraat. Gedurende deze fase is de Kruisstraat in beide richtingen open. Het is echter niet mogelijk om vanaf de Geerstraat rechtdoor de Kruisstraat in te rijden. Verkeer richting Kruisstraat wordt omgeleid via de Schakelweg, Looierstraat, Homerusstraat, Apollolaan, Euterpelaan en Valkenburgerweg. Bevoorradingsverkeer richting de Geleenstraat kan vanaf de rotonde Coriovallumstraat – Kruisstraat, via de Kruisstraat de Geleenstraat in rijden.

Kaart: Melvin/Visser & Smit Hanab B.V.

 

Reacties