KNB partner Techruption-programma van Heerlense Brightlands Campus

Foto: Brightlands Smart Services Campus

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) treedt toe tot Techruption, het innovatieprogramma van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De beroepsorganisatie van alle notarissen in Nederland zoekt samenwerking met partners om te innoveren, te digitaliseren en nieuwe diensten te ontwikkelen.

Notaris van de toekomst

“De notaris van de toekomst is veel meer een juridisch adviseur die zorgt voor de rechtsbescherming van burgers” , zegt Bernadette Verberne, betrokken bij het Innovatieplatform van KNB. ” Daarbij horen uitgekiende digitale systemen met zorgvuldig databeheer. Wij denken dat we die het beste kunnen ontwikkelen samen met partners en organisaties die ook midden in de digitale transitie zitten.
Op de Brightlands Campus in Heerlen zijn die partijen er, de partners met kennis. Het unieke innovatieprogramma Techruption ondersteunt slimme datawetenschappers met het identificeren van bruikbare technologieën, overwinnen van digitale uitdagingen en het co-creëren van slimme oplossingen.”

Projecten

KNB betrekt geen kantoor op de Heerlense campus. “Wel vaardigen we leden af naar bijeenkomsten” , zegt Bernadette Verberne. ” We willen actief participeren in hackatons en seminars en deelnemen in concrete projecten. We beginnen met Self Sovereign Identity, een techniek om uitwisseling van data transparanter en veiliger te maken. Bijvoorbeeld het digitaal maken van testamenten.”

Oplossingen

Techruption-directeur Pieter Custers is blij met de toetreding van KNB tot het Techruption programma. ” Uiteraard. Omdat het een partner is met een enorme hoeveelheid data die interessant is voor andere partijen op de campus. We willen zoveel mogelijk usecases opbouwen rond data-analyse. Daarvoor is een grote partij als KNB belangrijk.”

Kijk hier voor meer informatie over Brightlands Techruption.

Reacties