Nieuwe organisatiestructuur van Roda JC nu definitief ingevuld

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vandaag maakte Roda JC bekend dat de nieuwe organisatiestructuur definitief is ingevuld.
Het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, de Compliance Officer en de Algemeen Directeur zijn na een zorgvuldige wervings- en selectieprocedure gevonden.

Woensdag 20 mei jongstleden maakte de Phoenix groep bekend om Roda JC met een nieuwe structuur, kraakheldere governance op een transparante en integere wijze nieuw leven in te willen blazen.
De regionale groep ondernemers nam vervolgens een werving- en selectiebureau in de arm om de vacante posities op de best mogelijke manier in te vullen. Vandaag maakte Roda JC die nieuwe definitieve organisatiestructuur bekend.

Algemeen Directeur

Martijn Wismans is per (uiterlijk) 1 november de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade.
De 43-jarige Wismans komt uit Hegelsom. Hij werkte de afgelopen 17 jaar in verschillende functies voor Inalfa Roof Systems in Venray.
Hij was met name werkzaam in commerciële functies met wereldwijde verantwoordelijkheden. Wismans is in zijn vrije tijd ook voorzitter van Voetbalvereniging Hegelsom.

Roda JC Kerkrade vond in Martijn Wismans de gewenste algemeen directeur; met een commercieel profiel die met kennis, ervaring en ambitie verder kan bouwen aan het nieuwe Roda JC. ” Ik ben een voetballiefhebber en ongelooflijk trots om deze roemrijke club, met de fantastische mensen die er al zijn, weer verder op te mogen bouwen. Na enkele moeizame jaren voel ik de nieuwe energie in dit prachtige stadion. Samen met Technisch Directeur Jeffrey van As en iedereen binnen de Roda JC-familie gaan we hard aan de slag om de Trots van het Zuiden weer te laten stralen.”

Raad van Commissarissen

Joop Janssen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen.
De geboren Heerlenaar was tot voor kort CEO van Aperi Cooperation, een Californisch bedrijf gespecialiseerd in Media Cloud Software.
Daarnaast kent hij als internationaal ondernemer en investeerder de wereld van sportmedia, technologie en tv-rechten goed en onderhoudt hij contacten met FIFA, UEFA en de Eredivisie CV.
Janssen is Roda-supporter (de laatste jaren weliswaar op afstand), oud-volleybalinternational en voormalig bestuurder van een volleybal top-eredivisieclub.

Raad van Commissarissen

De vijfkoppige Raad van Commissarissen zal verder bestaan uit Claudia Keuters (Finance & Control), Robert-Jan Lambrichs (HR/Juridisch), Ralph Bongaerts (Commercie) en René Trost (Voetbalzaken).

Claudia Keuters heeft een bureau dat gespecialiseerd is in verandermanagement en financieel en strategisch management.
Robert-Jan Lambrichs is bij de Politie teamchef binnen het domein Veilig en Gezond Werken voor Zuid-Nederland. Hij heeft ruime ervaring in opsporing en aanpak openbare orde.
Ralph Bongaerts is marketing en sales expert en verantwoordelijk voor de marketing en sales van De Efteling.
René Trost is oud-speler en onder andere oud-trainer van Roda JC Kerkrade.

Compliance Officer

Ritchie Bex is benoemd als Compliance Officer.
De 38-jarige Heerlenaar heeft een consultancyburo (RIFICO Consultancy) en veel ervaring op het gebied van Risk Management, Finance en Compliance.
De Compliance Officer is een noviteit in de Nederlandse voetbalwereld en was voor de Phoenix-ondernemersgroep een belangrijke voorwaarde in de nieuwe transparante structuur.
Bex zal rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen rapporteren en onder andere toezien op de naleving van wet- en regelgeving en ervoor zorgdragen dat transacties op transparante en integere wijze tot
stand komen.

Voorzitter Joop Janssen: ” We hebben een veelzijdige, ervaren en deskundige Raad van Commissarissen en Compliance Officer. Er wacht ons een uitdagende taak. Roda JC Kerkrade is de afgelopen jaren sportief en bestuurlijk door allerlei omstandigheden teruggeworpen. Het is aan Martijn en zijn team om de club in rustig vaarwater te brengen en de weg omhoog in te zetten. Er waait een nieuwe frisse wind met veel optimisme en ik kijk er naar uit om met deze Raad, de directie en de Compliance Officer erop toe te zien dat die wind blijft blazen in de opgaande lijn.”

Stichtingsbestuur

Stichting Roda is beoogd eigenaar van de aandelen van de club. De KNVB moet daarover nog formeel goedkeuring verlenen. De Stichting staat op gepaste afstand van de dagelijkse leiding en de
controlerende Raad van Commissarissen.
Eerder werd al bekend dat Jos Som voorzitter is en dat Ed Koster als financieel bestuurslid en secretaris zitting heeft genomen in het stichtingsbestuur.

Frank Thuis en Hub Verhoef zijn nu toegevoegd aan het bestuur.
Frank Thuis heeft veel internationale ervaring in de zakelijke dienstverlening en zal plaatsvervangend voorzitter zijn.
Hub Verhoef werkte ruim 40 jaar voor Deloitte.

Een positie in het Stichtingsbestuur is nog vacant en zal later worden ingevuld.

Reacties