Tijdelijke archeologiewerkplaats in het Romeins Kwartier nu open

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd om diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aan te sluiten. Dat betekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier.
Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want wie weet wat er wordt aangetroffen….

Tijdelijke werkplaats

Om iedereen dit veldwerk mee te laten beleven laat de gemeente een tijdelijke werkplaats inrichten op de parkeerplek voor het Thermenmuseum.
De keet opende 21 juli haar deuren en is dan zes weken lang iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Kom gerust een kijkje nemen.

Zelf aan de slag

De Archeo-hotspot, die normaal gesproken in museum De Vondst draait, is ook naar de keet verplaatst.
Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materialen.

Heerlen Ondergronds

Hoe Heerlen ontstaan is ontdek je in parels als Kasteel Hoensbroek, de Schelmentoren en het Romeins Badhuis.
Maar ook onder de grond zit een deel van onze geschiedenis verborgen. De mijngangen, (schuil)kelders, resten van de middeleeuws vestingstad en de Romeinse stad Coriovallum.
Daarom is iedereen die wil meespeuren naar ondergronds Heerlen deze zomer welkom in de werkplaats bij het Thermenmuseum.

Reacties