Adelante in Hoensbroek bouwt corona-afdeling af

Foto: Adelante

Ook bij Adelante is het aantal besmettelijke coronapatiënten sterk afgenomen. De speciale corona-afdeling zal daarom worden afgebouwd.
Voor de enkele nog besmettelijke coronapatiënten gaat Adelante bestaande isolatiekamers gebruiken.

Corona-afdeling

Op 2 april nam Adelante de corona-afdeling in gebruik. Tot nu toe werden er ruim honderd coronapatiënten in de leeftijd van 27 tot 78 jaar op de speciale afdeling opgenomen. Een aantal van hen komt nog bij Adelante voor medisch specialistische revalidatie in dagbehandeling.

Revalidatie

Zolang er sprake is van nieuwe intensive care opnames in verband met corona in ziekenhuizen, zullen er ook patiënten aansluitend een revalidatiebehandeling nodig hebben. Adelante hoopt dat dit om een klein aantal patiënten zal gaan.
Mocht er sprake zijn van nieuwe uitbraken dan hoogt Adelante de opnamecapaciteit opnieuw op. Ook bij een eventuele tweede golf, stelt Henri Plagge, bestuurder van Adelante.
Bij de hiervoor gemaakte plannen houdt Adelante er rekening mee dat ze niet opnieuw een groot deel van de reguliere revalidatiezorg kunnen afbouwen.

Inmiddels zijn bij Adelante zoveel mogelijk de reguliere zorg en revalidatiebehandelingen hervat. Daarbij houdt men rekening met infectiepreventie maatregelen zoals de 1,5 meter afstand. Ook zien ze dat er meer mensen die ziek zijn geweest ten gevolge van corona op zoek zijn naar goede nazorg of revalidatie. Adelante is samen met huisartsen en anderen aan het kijken hoe ze daar ook bij kunnen helpen.

Reacties