Start uitbreiding poppodium NIEUWE NOR in Heerlen

Foto: Nieuwe Nor

Op vrijdag 19 juni 2020 startte de verbouwing en uitbreiding van de NIEUWE NOR. De nieuwe grote zaal biedt straks plaats aan 650 bezoekers, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit.

De NIEUWE NOR opende in december 2006 haar deuren als eerste professionele poppodium van Limburg. Door het grote succes van de afgelopen jaren is de huidige zaal te klein geworden.
Met de geplande uitbreiding en verbouwing verdrievoudigt de capaciteit en verbetert de logistiek.
De uitbreiding biedt bovendien kansen het programma te verbreden en grotere evenementen te organiseren.
De oplevering staat gepland voor het najaar van 2021.

Corona

Op dit moment ervaart de NIEUWE NOR de gevolgen van de coronacrisis. Er kunnen voorlopig nog geen publieksactiviteiten worden georganiseerd. In de tussentijd biedt de NIEUWE NOR haar trouwe publiek een alternatief programma, deels online en zo mogelijk binnenkort op andere locaties. De organisatie verwacht door een aantal ingrepen, samen met haar partners, een gezonde financiƫle basis voor de toekomst te hebben veiliggesteld.

De gemeente Heerlen, Provincie Limburg en IBA Parkstad financieren de uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR.
Pinkpop-directeur Jan Smeets gaf samen met Johan de Niet, directeur-bestuurder van de NIEUWE NOR, op vrijdag 19 juni het startschot voor de verbouwing.

Updates

Tijdens de bouwperiode geeft de NIEUWE NOR regelmatig updates en (digitale) rondleidingen zodat het publiek, vrijwilligers en andere geĆÆnteresseerden zich gaandeweg alvast een beeld kunnen vormen van de toekomstige NIEUWE NOR.

Reacties