Black Lives Matter muurschildering in Heerlen vernield

De vernielde mural in Heerlen.
Foto: Roel Janssen

De grootste antiracisme-mural van Nederland is vernield.
De muurschildering, gemaakt in de mural hoofdstad Heerlen, was een kunstzinnige reactie op de gruwelijke moord van George Floyd en tegen institutioneel racisme en discriminatie.
Een team van regionale kunstenaars wilde met het kunstwerk hun solidariteit tonen in de wereldwijde strijd voor inclusie en gelijkwaardigheid van zwarte mensen.
De kunstenaars zijn in beraad hoe men het werk kan repareren.

Black Lives Matter Parkstad betreurt dit incident en keurt dit ten strengste af.
De destructieve en welbewuste provocatie van de vernieling, toont aan dat racisme en vooringenomenheid ook in het zuiden van Nederland serieus moet worden genomen en aan de kaak moet worden gesteld.

Manifestatie

De vernieling van de mural motiveert Black Lives Matter Parkstad om op zaterdag 27 juni een manifestatie in Heerlen te organiseren om gemeenschappelijk een stem tegen onrecht, uitsluiting en voor solidariteit, eenheid en inclusie te tonen.
De demonstratie begint om 17.00 uur en vindt plaats op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

Black Lives Matter Parkstad

Black Lives Matter Parkstad is een grassroots organisatie die zich aansluit bij de vele antiracisme protesten die momenteel plaatsvinden over de hele wereld.
De organisatie maakt zich zorgen om de stijgende discriminatiecijfers in Limburg en vindt dat het ook in regio Parkstad tijd is voor een duidelijke stem tegen racisme.
Zij geven het podium aan mensen die hun verhaal en ervaringen willen vertellen en zetten zich in om awareness en verandering teweeg te brengen, met oog op inclusie en gelijkwaardigheid.
De organisatie kijkt uit naar een vreedzame manifestatie die de bewustwording en saamhorigheid onderstreept.

De oorspronkelijke muurschildering.

Reacties