Je kunt weer naar het museum bij SCHUNCK in Heerlen

Foto: SCHUNCK

De deuren van de museumzaal van culturele instelling SCHUNCK in Heerlen zijn nu ook weer open voor het publiek, nadat eerder al de horeca, muziek- en dansschool en de bibliotheekvestigingen in fasen open gingen.
In de museumzaal is de expo ‘Uit je dak – The Heerlen Rooftop Project’ te zien met ideeën van ontwerpers en architecten voor het toekomstig dakenlandschap van Heerlen.

Anders

Een bezoek aan het museum zal iets anders zijn dan vóór de coronacrisis.
Zo kan de tentoonstelling alleen bezocht worden na reservering via de website van SCHUNCK. Men kiest een tijdslot (dinsdag tot en met zondag – ochtend dan wel middag) op een bepaalde datum en koopt online een ticket. Dit geldt ook voor museumkaarthouders. Zo wordt voorkomen dat er meer dan het toegestane aantal van 30 personen tegelijk in de museumzaal aanwezig zijn, en alles volgens RIVM- en Museumvereniging protocollen verloopt.

Uit je dak

‘Uit je dak – The Heerlen Rooftop Project’ is interessant voor iedereen die oog heeft voor stadsontwikkeling en vernieuwende architectuur. 53 ontwerpideeën, resultaten van een internationale prijsvraag, bieden een breed scala aan thema’s. Van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie. De tentoonstelling laat zien welk potentieel in het nog onbenutte Heerlense dakenlandschap ligt.

Omarm me

Gelijktijdig opent ook de kleinere expositie ‘Omarm me’ in de Aad de Haas-zaal van het Glaspaleis.
Deze tentoonstelling is speciaal voor de 100ste verjaardag van de bekende kunstenaar Aad de Haas samengesteld door Driver’s Seat, de jongerengroep van SCHUNCK en is gratis toegankelijk.
Een suppoost vangt de bezoekers op (maximaal drie tegelijk in de ruimte).

Souvenir

Iedereen die het Glaspaleis nadert, zal ook de nieuwe installatie in de vitrine opvallen, getiteld ‘Souvenir’. Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen heeft zijn indruk van Heerlen verwerkt in een installatie van zwevende lampionnen met teksten en herinneringen aan zijn fietstochten door de stad.

Meer informatie en tickets: schunck.nl.

Reacties