Stralend terrasweer bij de heropening van de horeca

'Corona'-terrassen op het Pancratiusplein.
Foto: Heerlen.nieuws.nl

De weersomstandigheden konden haast niet idealer zijn voor de heropening van de horeca.
Na de gedwongen drooglegging sinds medio maart mochten vandaag de etablissementen hun deuren weer ontgrendelen en, minstens even belangrijk, konden de bijbehorende terrassen weer open voor de dorstigen en hongerigen.

Anderhalve-meter terras

Gezegend met een stralend zonnetje, hoge temperatuur en een verkoelend windje mochten de kasteleins op onder andere het Pancratiusplein en de Bongerd in Heerlen vandaag om 12.00 uur beginnen aan het anderhalve-meter terrasexperiment.
Er bleek behoefte aan, vooral ook bij het publiek. Nauwelijks een kwartier na opening was menige stoel en tafel al bezet.

De oppervlaktes van de terrassen zijn, mede dankzij de medewerking van de gemeente, flink uitgebreid.
De zaken langs het Pancratiusplein mogen gebruik maken van een gedeelte van het plein zelf.
De opstelling van de stoelen en tafels is aangepast volgens de vandaag geldende coronarichtlijnen voor de horeca. De anderhalve-meter vakken staan uitgetekend, enkele schotten zijn geplaatst en op enkele plaatsen is nog wat afzetlint te zien.

Terrasweer

Vandaag en morgen kan iedereen nog volop komen genieten van de gastvrijheid op de terrassen van de Heerlense horeca. Het blijft dan nog even fantastisch terrasweer. Kom dus dan vooral de lokale horeca-ondernemers steunen…

Vanaf woensdag wordt de weersverwachting minder gunstig voor terrasgangers, dan kunnen we gaan ondervinden hoe de coronamaatregelen binnen in de horecazaken gaan uitpakken.

Ook op de Bongerd was het gelijk goed toeven.

Reacties