Rd4 hervat inzameling BEST-tas en grote kringloopspullen

Foto: Rd4

Met ingang van maandag 25 mei start Rd4 weer met de inzameling van BEST-tassen. Dit houdt in dat vanaf 25 mei de ophaaldagen voor BEST-tassen weer worden aangehouden die staan aangegeven op de afvalkalender.
Ook start reinigingsdiensten Rd4 weer met het ophalen van kringloopspullen aan huis.

Versoepeling van maatregelen

Wil Sijstermans, directeur Rd4: “Het crisisteam van Rd4 heeft ruim 10 weken geleden, aan de vooravond van de coronacrisis, het besluit moeten nemen om diverse diensten stil te leggen, zoals de huis aan huis papierinzameling en het ophalen van BEST-tassen en kringloopspullen. Deze maatregelen waren noodzakelijk om onze medewerkers te beschermen tegen het virus.”
Bij de uitsortering van BEST-tassen werken de Rd4 medewerkers heel dicht op elkaar. Wil Sijstermans vervolgt: “We hebben diverse diensten weer stap voor stap opgestart. Zo zijn we op 6 mei met de papierinzameling gestart en op 11 mei met het verwerken en uitsorteren van de BEST-tassen op onze hoofdlocatie in Heerlen. Maar veiligheid staat voorop. We hebben in de afgelopen weken maatregelen genomen zodat medewerkers met voldoende afstand tot elkaar hun werkzaamheden kunnen hervatten om de voorraden BEST-tassen veilig weg te werken. Nu we weer operationeel zijn, kan ook de inzameling weer worden hervat. Dat geldt ook voor het inzamelen van de kringloopspullen aan huis.”

Ophalen BEST-tassen vanaf 25 mei

De BEST-tas wordt in 8 gemeenten in Zuid-Limburg ingezet voor de gratis inzameling van boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel. Deze spullen worden na inzameling zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled en aangeboden in onze kringloopwinkels.
Kijk voor de juiste inzameldata op uw eigen afvalkalender op de website van Rd4 of op de Milieu App.
Heeft u geen BEST-tas meer in huis, dan kunt u deze gratis afhalen bij één van de volgende afhaalpunten: www.rd4.nl/afhaalbest.

Kringloopspullen worden weer opgehaald

Daarnaast start Rd4 vanaf dinsdag 2 juni weer met het ophalen van grote kringloopspullen aan huis en het leegruimen van woningen en bedrijfspanden.
Vanaf maandag 25 mei kan hiervoor een afspraak worden ingepland. Bel hiervoor het servicepunt van Rd4.

Corona

Voor het laatste nieuws rond de dienstverlening van Rd4 tijdens de coronacrisis kijk op www.rd4.nl/corona.

Reacties