Start herontwikkeling winkelcentrum ‘t Loon in Heerlen

Foto: Google Street View

De eigenaar van winkelcentrum ‘t Loon – beursgenoteerde kantorenbelegger NSI – en de gemeente Heerlen maken samen een plan voor de herontwikkeling van winkelcentrum ‘t Loon.
Samen met Bureau Stedelijke Planning gaan NSI en de gemeente Heerlen inventariseren wat de beste invulling voor het winkelcentrum is. Tevens maakt de inrichting van het totale gebied inclusief parkeren deel uit van het plan.

Vernieuwde functie

Winkelcentrum ’t Loon krijgt daarmee een vernieuwde functie die past bij de versterking van het centrum en een goede spreiding van boodschappenclusters over de stad. Het plan moet ook recht doen aan uitgangspunten van gemeente Heerlen en Stadsregio Parkstad-Limburg, zoals het terugdringen van leegstand.

Aldi

NSI zet gelijk een eerste stap naar de transformatie van Het Loon. Er komt een tweede supermarkt aan de achterkant van winkelcentrum ‘t Loon (Aldi), de kant die grenst aan de stadsautobaan (N281).
Om dat mogelijk te maken huurt NSI de parkeerplaats aan die kant voor de komende jaren van de gemeente. De huur compenseert de parkeerinkomsten die de gemeente misloopt. Voor bezoekers van de supermarkt wordt parkeren de eerste 75 minuten gratis.

Reacties