Gemeente welwillend over meer ruimte voor Heerlense terrassen

Pancratiusplein Heerlen in coronatijd.
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Gemeente Heerlen gaat horecaondernemers ruimte geven als dat nodig is om de terrassen ‘corona-proof’ in te richten.

Volgens de planning van het kabinet mag de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig opstarten. Daar horen ook terrassen bij. Maar wel onder de voorwaarde van 1,5 meter afstand. Dat zal niet altijd makkelijk zijn binnen de huidige vergunde terrassen.

Wat meer lucht

Gemeente Heerlen wil hierin horecaondernemers tegemoet komen om hen zo in deze moeilijke tijd wat lucht te geven. Niet alleen goed voor de ondernemers, de economie en de werkgelegenheid, maar ook voor de inwoners en bezoekers die ook toe zijn aan ontmoeten en genieten.

Ruimere terrassen

Heerlen gunt de ondernemers tijdelijk meer ruimte voor hun terrassen. Daarbij moet de gemeente wel de veiligheid in de openbare ruimte, waar ondernemers, bezoekers en horeca samen gebruik van maken, kunnen blijven handhaven. Daarom is afstemming noodzakelijk.

Afstemming

Voor deze afstemming heeft de gemeente horecaondernemers die hun terras willen uitbreiden, uitgenodigd om snel hun wensen en plannen in te dienen. Wellicht dat iedereen dan vanaf 1 juni op een veilige manier kan gaan genieten van ontmoetingen op de terrassen in Heerlen.

Reacties