Woningverhuurder Heimstaden opent nieuw kantoor in Heerlen

Foto: Heimstaden

Amsterdam/Heerlen – Heimstaden opent 1 juli 2020 een nieuw regiokantoor in Heerlen.
De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder betrekt daarvoor een bedrijfspand onder een van zijn eigen appartementencomplexen. Vanuit de Heerlense vestiging zal het bedrijf zijn klanten in Limburg bedienen.
Het gaat daarbij om bewoners van ruim 1.300 woningen, waarvan 660 in Heerlen zelf.

Het nieuwe regiokantoor is gevestigd aan de Akerstraat 23 in Heerlen – en staat daarmee in een gedeelte van Heerlen waar veel klanten van Heimstaden wonen. Boven het kantoor zijn ruim 200 appartementen van de woningverhuurder gevestigd.
Op loopafstand van het kantoor staat ook een aantal complexen van Heimstaden.

Goed bereikbaar voor klanten in Limburg

“Dankzij het regiokantoor in Heerlen zijn wij straks goed bereikbaar voor onze klanten in Limburg,” zegt Sander Bruijn, head of customer services van Heimstaden Nederland. “Met deze vestiging zitten we letterlijk tussen onze klanten in. Daardoor krijgen wij een goed beeld van wat er onder hen leeft, en kunnen we onze dienstverlening optimaliseren.”

Op het kantoor in Heerlen komen zo’n tien medewerkers te werken. Het gaat daarbij met name om verhuurmakelaars en om locatiemanagers die verantwoordelijk worden voor het beheer van de verschillende woningen in Limburg.
Heimstaden werft momenteel personeel om het kantoor te bemannen.

Alles onder één dak

De opening van de vestiging in Heerlen maakt onderdeel uit van Heimstadens grotere plannen voor 2020. Het aanbod van de organisatie bestaat in Nederland uit zo’n 12.600 woningen.
In de komende maanden gaat Heimstaden het volledige huurproces van het merendeel daarvan zelf in handen nemen – van het eerste contact over een vrijkomende woning tot en met reparaties, onderhoud en opzeggingen.

Door alles onder één dak aan te bieden, kan de woningverhuurder het vriendelijke contact met zijn huurders borgen en hen een optimale service bieden.
In aanvulling op zijn Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam, opende Heimstaden in april een regiokantoor in Rotterdam.
Daarnaast kondigde de woningverhuurder regiokantoren in Arnhem en Eindhoven aan, die net als de Heerlense vestiging op 1 juli openen.