Zuyd Hogeschool organiseert online speeddate voor bedrijven en studenten

Foto: Zuyd Hogeschool

Door het coronavirus zal voor velen thuis werken en online studeren de komende tijd de norm blijven. Dit maakt het voor bedrijven en studenten lastiger om elkaar te vinden, bijvoorbeeld als het gaat om afstudeer- en onderzoeksopdrachten, stages en (tijdelijke) vacatures.
Om het bedrijven en studenten gemakkelijker te maken met elkaar in contact te komen organiseert Zuyd Hogeschool van 25 tot en met 29 mei een online speeddate-event.

Week lang speeddaten

Een week lang kunnen bedrijven en studenten van Zuyd elkaar online ontmoeten.
Elke dag worden van 9.00 – 11.00 uur en van 15.00 – 17.00 uur speeddatesessies van elk een kwartier georganiseerd.
Bedrijven kunnen hiervoor intekenen op www.careerservices.zuyd.nl. Ze geven een korte beschrijving van hun bedrijf en geven aan welke studenten van welke opleiding zij zoeken.
Inmiddels hebben ruim 40 bedrijven zich al aangemeld, waaronder de Duits-Nederlandse Handelskamer, Yacht, Fagro, Boston Scientific en Volta Limburg. Dit aantal zal naar verwachting toenemen.

Direct contact

Vanaf 12 mei kunnen de studenten intekenen op de aangeboden sessies, eveneens via www.careerservices.zuyd.nl. Vervolgens ontvangt hij/zij een link, waarmee toegang tot de sessie geregeld is. De student kan zoveel sessies regelen als hij/zij wil, doch maximaal 40.
Het aantal bedrijven dat mee wil doen is ongelimiteerd en ook voor hen geldt een maximum van 40 sessies.

Neem voor meer informatie contact op met het Kennis- en Informatiecentrum van Zuyd via 088-9893 000 of [email protected].

Over Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd ‒ over de grenzen van disciplines en organisaties heen ‒ intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21e eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. De wortels en expertise van Zuyd gaan meer dan honderd jaar terug. Vanuit die kracht en in lijn met de sterktes van de (Eu)regio, concentreert het onderzoek van Zuyd zich rond de thema’s Innovatieve zorg en technologie, Transitie naar een duurzame gebouwde omgeving, Life Science and Materials, en Smart Services. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd zijn 14.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan.
Meer informatie: www.zuyd.nl.