Adelante in Hoensbroek versoepelt coronamaatregelen

Adelante Volwassenenrevalidatie 2019
Foto: Jonathan Vos Photography / Adelante

Vandaag zijn bij Adelante behoorlijk wat coronamaatregelen versoepelt. Op veel plekken in de organisatie worden zorg, behandeling en onderwijs weer opgestart. Samen maken de medewerkers van Adelante op een veilige en verantwoorde manier vanaf 11 mei een doorstart.

Bezoekersregeling

Daar hoort ook een versoepeling van de bezoekersregeling bij voor de klinische patiënten in Hoensbroek.
Vanaf nu mag een patiënt iedere dag maximaal een uur één vaste bezoeker ontvangen, eventueel eens per week vergezeld van een kind tot 12 jaar. Daarbij blijven natuurlijk de algemene regels van het RIVM van kracht.

Dagbehandelingen

Zowel voor Volwassenenrevalidatie, Kind & Jeugd als voor Audiologie & Communicatie is Adelante bezig met opstarten.
Het aantal dagbehandelingen kan weer toenemen zonder daarbij de veiligheid van medewerkers en patiënten uit het oog te verliezen. Dat heeft in sommige gevallen gevolgen voor de planning en de inrichting van (wacht)ruimtes.

Kinderen tot twaalf jaar zijn vandaag voor het eerst weer normaal naar school mogen gaan. Ook krijgen kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen weer de behandeling die ze zo hard nodig hebben.

Corona-afdeling

Op de speciale corona-afdeling bij Adelante is een daling van het aantal patiënten te zien. Voorlopig blijft daar wel een beperkte hoeveelheid bedden gereserveerd voor coronapatiënten. Een aantal van hen zullen in aanmerking komen voor medisch specialistische revalidatie in dagbehandeling bij Adelante.
Ondertussen pakt Adelante de draad weer op en helpt mensen het beste uit zichzelf te halen.

Over Adelante

Adelante is een organisatie die ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen die te maken hebben met de gevolgen van een ziekte, aangeboren aandoening of ongeval.
Ruim 1200 professionals, medewerkers en vrijwilligers verlenen die zorg en onderwijs vanuit diverse locaties verspreid over heel Limburg, inclusief de poliklinieken van een aantal ziekenhuizen.
Cliënten kunnen terecht voor medisch specialistische revalidatie, gehoor-, taal- en spraakproblemen, speciaal onderwijs, medische kindzorg, sport en arbeidsrevalidatie.
Adelante richt zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden om door te kunnen gaan.

Reacties