Expojaar Internationale Bau Ausstellung schuift één jaar op

Foto: Nieuws.nl

Tijdens de vergadering van 7 mei besloten de aandeelhouders van IBA om het IBA expojaar één jaar te verplaatsen, van juli 2021 tot en met augustus 2022.

IBA Parkstad en corona

De gevolgen van de coronacrisis raken ook IBA Parkstad. Evenementen en activiteiten zijn onmogelijk goed voor te bereiden en/of te organiseren. Het personeel werkt vanuit thuis.
Het expojaar van IBA Parkstad is aanstaande. De aftrap zou in juli 2020 plaatsvinden tijdens de Parade in Brunssum. Dit evenement is inmiddels afgelast.
De grote opening van het expojaar zou eind augustus 2020 plaatsvinden tijdens Cultura Nova.
De nieuwe maatregelen van het Rijk, zoals die dinsdag 21 april bekend zijn gemaakt, verbieden vergunningsplichtige evenementen tot 1 september 2020. De geplande opening van het IBA-expojaar is daarmee onmogelijk.

Veel activiteiten noodgedwongen ‘on hold’ of verplaatst

Met de vele bij het expojaar betrokken organisaties en ondernemers is de afgelopen periode vanuit het expoteam contact opgenomen. Het blijkt dat veel activiteiten ‘on hold’ staan of verplaatst worden. Zo ook bijvoorbeeld het WMC in Kerkrade, dat een jaar is uitgesteld. Ook met de projecteigenaren is de situatie besproken.
De conclusie is dat het onmogelijk is om momenteel een expojaar te organiseren en uit te voeren, dat recht doet aan de projecten van IBA Parkstad en de transformatie die in de regio de afgelopen jaren is ingezet.

IBA Expojaar

Tijdens de vergadering van 7 mei hebben de aandeelhouders van IBA besloten om het expojaar een jaar te verplaatsen, van juli 2021 (start Parade) tot en met augustus 2022 (afsluiting Cultura Nova). Het expoprogramma schuift daarmee integraal in zijn geheel één jaar op en wordt conform oorspronkelijke opzet uitgevoerd, waarbij alle partners binnen boord blijven.

In de periode tot de start van het expojaar in 2021 zal de IBA organisatie zich onverminderd voor de regio blijven inzetten. Ook onze expopartners kunnen op onze steun rekenen. In de loop van mei zal het expoteam telefonisch contact opnemen om vervolgafspraken te maken.

Reacties