Zuyderland hervat stap voor stap de niet-coronazorg

Foto: Nieuws.nl

Met ingang van maandag 11 mei pakt Zuyderland Medisch Centrum naast de (semi-)spoedzorg die afgelopen periode doorging, ook voorzichtig de reguliere zorg weer op.
Om het zo veilig mogelijk te houden, hebben we vanaf maandag onze ziekenhuizen zo ingericht dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de de 1,5 meter afstand kan houden.

Vragenlijst

Patiënten die in het ziekenhuis worden verwacht, krijgen 24 uur van tevoren een telefoontje.
Ze worden dan via een korte vragenlijst bevraagd over eventuele coronaverschijnselen. Wordt een patiënt als coronaverdacht of positief aangemerkt, dan zal ingeschat worden of het wel medisch noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te komen. Indien dat niet het geval is, zal men de patiënt verzoeken de afspraak te verzetten naar een later moment.
Indien het wel medisch noodzakelijk is, ontvangt de patiënt bij aankomst een mondkapje ter bescherming van zijn of haar omgeving.

Kom alleen

Als een lichamelijk onderzoek nodig is, wordt bezoekers gevraagd om bij voorkeur alleen naar het ziekenhuis te komen.
Een uitzondering geldt voor mensen die begeleiding nodig hebben in verband met een beperking.
Kinderen tot 18 jaar kunnen altijd één begeleider meenemen.
In alle andere gevallen wachten eventuele begeleiders buiten het ziekenhuis (bij voorkeur in de auto).

Extra toegangscontrole

Met ingang van begin volgende week, is er bij alle (hoofd-)ingangen een extra toegangscontrole.
Als patiënten na de telefonische vragenlijst bij ons ziekenhuis aankomen, voeren we opnieuw aan de hand van een korte
vragenlijst een ‘coronacontrole’ uit. De toegangscontrole is bedoeld voor alle bezoekers van onze medische centra. Alleen op die manier kunnen we de veiligheid van onze patiënten en medewerkers waarborgen.

Bloedprikken

Patiënten die door hun huisarts, specialist of door de trombosedienst zijn doorverwezen om bloed te laten prikken, kunnen daarvoor terecht op een van de van ziekenhuislocaties van Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade.
Om drukte in de ziekenhuislocaties te voorkomen, roept Zuyderland op om bij voorkeur zoveel mogelijk naar een van onze externe priklocaties te gaan. In Parkstad kan dat in het Parkstad Limburg Stadion (08.00 tot 12.00 uur), bij Adelante (08.00 tot 12.00 uur) of op de Beuteweg (08.00 tot 10.00 uur).

Bezoek

De huidige bezoekersregeling blijft onveranderd: bezoek toelaten in Zuyderland Medisch Centrum is voorlopig nog niet mogelijk. Zuyderland bevindt zich in een van de zwaarst getroffen gebieden van Nederland en dient deze maatregel momenteel dus aan te houden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Bij uitzondering kan op individuele basis en in overleg met verpleging een uitzondering gemaakt worden op de bezoekregeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die opgenomen zijn of bij patiënten waarvan de gezondheidstoestand ernstig achteruitgaat.

Huisarts

Sommige mensen stellen uit angst het bezoek aan een huisarts uit. De oproep van huisartsen is dan ook om dit vooral niet te doen.

Informatie

Alle informatie over het coronavirus in Zuyderland is ook te vinden op een speciale pagina van de website: zuyderland.nl/coronavirus.

Reacties