Rd4 start huis-aan-huis inzameling van papier weer op

Foto:

Vanaf woensdag 6 mei start Rd4 weer met de reguliere huis-aan-huis inzameling van papier met inachtneming van de vele veiligheidsmaatregelen.
Voor de juiste inzameldata verwijst Rd4 naar de Milieu App en de Rd4-afvalwijzer op de website.

Terugblik

Wil Sijstermans, directeur Rd4: “Het crisisteam van Rd4 heeft 7 weken geleden, aan de vooravond van de coronacrisis, het besluit moeten nemen om de papierinzameling stil te leggen. Deze maatregel was nodig om de vele vrijwilligers, van 82 verenigingen die samen met ons het papier inzamelen, te beschermen tegen het virus.”
Rd4 heeft in de afgelopen weken gezorgd voor diverse voorzieningen om papier in te zamelen. Zo kunnen burgers papier brengen naar de ondergrondse papiercontainers die dagelijks worden geledigd.
Roger Wetzels, manager grondstoffen: “Naast de ondergrondse faciliteiten hebben we de openingstijden van onze milieuparken in Margraten, Rijckholt en Vaals verruimd waar het papier naartoe gebracht kan worden. Een week geleden hebben we op ons bedrijventerrein op de Nijverheidsweg in Heerlen extra papiercontainers geplaatst. Meer dan 1000 mensen hebben hier gebruik van gemaakt en ruim 26 ton papier is ingezameld.”

Start reguliere inzameling: Kijk op de Milieu App

Roger Wetzels vervolgt: “We hebben in de afgelopen weken diverse plannen ontwikkeld om de inzameling van papier te starten met inachtneming van de vele veiligheids- en hygiĆ«nemaatregelen. In nauw overleg met wethouders, beleidsambtenaren, de Veiligheidsregio en besturen van alle verenigingen is het gelukt om op een verantwoorde wijze weer te starten met de reguliere routes vanaf woensdag 6 mei. En daar zijn niet alleen wij blij mee, maar ook de verenigingen en uiteraard de burgers.”

Oproep aan burgers

Rd4 houdt rekening met extra aanbod van papier. Wil Sijstermans: “We doen een oproep aan burgers om het papier gebundeld in kartonnen doosjes of papieren tassen aan te bieden. Inwoners van Heerlen kunnen uiteraard hun papiercontainer gebruiken. Zo maken we samen het inzamelen van het papier voor onze vrijwilligers een beetje makkelijker.”

Voor de juiste inzameldata van het papier raadpleeg de afvalkalender op de Milieu App of de website van Rd4.
Voor een compleet overzicht van de aanpassingen in de dienstverlening van Rd4 kunt u terecht op www.rd4.nl/corona.