Theaterfestival Cultura Nova verplaatst naar december 2020

Foto: Cultura Nova

Vanwege de coronacrisis wordt het Heerlense festival Cultura Nova verplaatst van eind augustus naar eind december 2020.
In augustus wordt wel op tv en via social media een Cultura Nova week gepresenteerd.
De leiding van het festival heeft het besluit in overleg met de Raad van Toezicht van de stichting genomen.

Wintereditie

De voorbereidingen voor theaterfestival Cultura Nova waren al in volle gang. Directie en staf hielden rekening met een alternatief scenario.
Vanwege het gebruik van zalen is in goed overleg met Parkstad Limburg Theaters gekozen voor de periode van zaterdag 26 tot en met donderdag 31 december. Het wordt dus een wintereditie van Cultura Nova. De meeste voorstellingen die gepland waren voor de zomer, kunnen in de winter toch gespeeld worden.

Medewerking

Uiteraard komen er aanpassingen in sommige presentaties. Andere elementen zoals bijvoorbeeld de spiegeltent met dagelijkse muziekprogrammering blijven zeker op de planning staan.
Vanwege de verplaatsing van het festival naar december, zijn de organisatoren al begonnen met overleg met alle gezelschappen, leveranciers, subsidiƫnten en partners van Cultura Nova.
Ook met de gemeente Heerlen is overleg in verband met de gewijzigde data.
Overigens krijgt het theaterfestival medewerking en sympathie van alle betrokkenen.

Afstemming met andere evenementen

Cultura Nova gaat afstemming zoeken met andere evenementen die in december plaatsvinden. In juni worden de eerste voorstellingen van de Cultura Nova Wintereditie gepresenteerd.
In augustus wordt op L1 tv en op social media aandacht besteed aan de geschiedenis van het festival en aan theatermakers die zich nu gaan voorbereiden op de Cultura Nova Wintereditie.

Theaterfestival Cultura Nova verplaatst naar december

Reacties