Lions Club geeft gezinnen met thuisblijvende kinderen een knutselpakket

Foto: Lions Club Heerlen

De Lions Club Heerlen heeft begin april in samenwerking met de Voedselbank Zuid-Limburg het initiatief genomen een actie te organiseren voor ouders met thuisblijvende kinderen die juist in deze tijd een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.
Hierbij gaat het om 477 gezinnen met kinderen tot 18 jaar; woonachtig in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Oostelijke Mijnstreek en Maastricht.
De 477 pakketten worden in de week van 20 april bezorgd bij alle uitgiftepunten van de Voedselbank in Zuid-Limburg.

Knutsel- en spelpakket

De actie houdt in dat een knutsel- en spelpakket is samengesteld voor kinderen waarmee zij actief aan de slag kunnen. Denk hierbij aan knutselen, tekenen en kleuren.
Naast online lessen volgen, zelfstandig opdrachten uitvoeren en instructies opvolgen van ouders, kunnen deze materialen en spelletjes afleiding bieden. Iets anders dan gamen, TV en de smartphone.

Poster

Er gaat een poster mee waarmee kinderen en ouders op eenvoudige wijze handvatten krijgen aangereikt voor het aanhouden van een dagritme, waarmee inspanning en ontspanning voor kinderen en ouders aandacht krijgen.
Op deze poster zijn tevens telefoonnummers opgenomen waar ouders en kinderen terecht kunnen met hulpvragen.
Hierbij valt te denken aan ‘De Luisterlijn’, JENS en de Hulplijn#Goedverbonden.

Actie

De actie, die in korte tijd is georganiseerd en uitgevoerd, is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Vaessen Creative te Nuth.
Naast een eigen bijdrage hebben de leden van de Lions Club Heerlen hun netwerk aangesproken; via een ‘tikkie’ actie is reeds meer dan € 2.800.- opgehaald.
Wanneer er na de financiële afwikkeling van deze actie nog een bedrag overblijft, dan zal de Lions Club dat besteden aan een nader te bepalen goed doel.

Reacties