Rd4 opent extra papierinzamelpunt bij de op- en overslaglocatie in Heerlen

Foto: Wikimedia

Vanaf maandag 20 april kunnen burgers met papier terecht bij de Rd4 op- en overslaglocatie aan de Nijverheidsweg 17 in Heerlen.

Tijdelijk extra papiercontainers

Al sinds het begin van de coronacrisis haalt Rd4 geen papier aan huis op. Bij de inzameling van papier werkt Rd4 nauw samen met verenigingen en door de beperkende maatregelen kon deze inzameling niet worden voortgezet.
Voor mensen die in de tussentijd toch graag van hun papiervoorraad af willen, bestaat vanaf komende week de mogelijkheid om het papier aan te leveren bij de op- en overslaglocatie van Rd4 aan de Nijverheidsweg in Heerlen, op het industrieterrein De Beitel. Dit tijdelijke inzamelpunt voor papier is vooral interessant voor inwoners van gemeente Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal.
Op weekdagen is het inzamelpunt aan de Nijverheidsweg 17 geopend tussen 09.00 en 16.00 uur.
Rd4 hoopt hiermee een goed alternatief voor het milieupark in Kerkrade te bieden en zo de wachttijden bij dit milieupark te verkleinen.

Extra mogelijkheden

Inwoners van andere gemeenten kunnen voor het aanbieden van papier terecht bij de ondergrondse papiercontainers en de milieuparken.
Jeroen Reijns, manager productie bij Rd4: “Elke dag rijden we extra routes om de ondergrondse papiercontainers te ledigen. Ondanks dat kunnen we niet helemaal voorkomen dat containers vol raken. We vragen burgers om het papier in dat geval niet naast de container te plaatsen, maar mee terug naar huis te nemen.”
Burgers kunnen het Rd4-Servicepunt bellen en melding maken van volle containers. Dan worden deze zo snel als mogelijk door Rd4 geledigd. Jeroen vervolgt: “Ook de milieuparken in Vaals, Margraten en Rijckholt zijn vanaf deze week langer geopend. Om de bezoekers beter te kunnen verspreiden en wachtrijen te verkorten.”

Huis aan huis inzameling

Het is nog niet bekend wanneer de inzameling van papier aan huis weer kan worden opgestart. Achter de schermen wordt druk gezocht naar mogelijkheden om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan inzamelen.
Het nieuwe inzamelpunt bij de op- en overslag zal in elk geval geopend blijven zolang de papierinzameling aan huis niet mogelijk is.

Informatie

  • Rd4 Op -en Overslaglocatie
  • Nijverheidsweg 17 te Heerlen
  • Maandag tot en met vrijdag 09.00 – 16.00 uur
  • Uitsluitend voor het aanbieden van papier vanaf maandag 20 april 2020.

Reacties