Ook in april haalt Rd4 géén oud papier op aan huis

Foto: Wikimedia

De huis-aan-huis inzameling van papier ligt al vanaf dinsdag 17 maart stil.
Reinigingsdiensten Rd4 is hiermee gestopt omdat zij voor de inzameling van papier samenwerken met verenigingen. In deze periode is dat helaas niet mogelijk.
Deze situatie duurt in ieder geval nog tot 28 april aanstaande.

Zet daarom in deze periode het papier niet aan de straat.
In de Milieu App en op de digitale afvalkalender (www.rd4.nl/afvalkalender) zijn de inzameldagen voor papier tot 28 april 2020 verwijderd. Of deze datum moet worden verlengd is nog niet bekend, maar de kans bestaat dat Rd4 ook na 28 april nog geen papier kan inzamelen. Houd hiervoor de Rd4-informatiekanalen in de gaten.

Milieuparken

Wanneer u in de tussentijd toch graag van uw papier af wilt komen, kunt u het aanbieden bij de milieuparken. Houd in dat geval rekening met langere wachttijden vanwege toegenomen drukte en aangepaste maatregelen op de parken.

Ondergrondse papiercontainers

In een aantal gemeenten zijn ook ondergrondse papiercontainers aanwezig. Hier kunt u natuurlijk ook uw papier in aanbieden. Houdt u in dat geval rekening met de beperkte opening van de papiercontainer. Deze is niet geschikt voor dozen. Gooi het papier er bij voorkeur los in of maak kleine stapeltjes.

De ondergrondse papiercontainers worden in deze periode vaker door Rd4 geledigd, ook bijvoorbeeld met Pasen. Wanneer u een volle container tegenkomt, neem uw papier dan weer mee naar huis. Zet het er in elk geval niet naast, u kunt hiervoor een boete ontvangen.
Geef de volle container aan Rd4 door via [email protected] of 045 – 543 71 00. Zij zullen de container(s) dan zo spoedig mogelijk ledigen.

Opsparen

Natuurlijk kunt u het papier ook opsparen en weer aanbieden zodra de inzameling van papier weer kan worden gestart.

Reacties