Politie in Limburg zet drones in tijdens paasweekend

Foto: Pixabay License

Ook het paasweekend is anders dan anders. De coronamaatregelen blijven van kracht. Voor het Heuvelland zijn zelfs aanvullende maatregelen van kracht en is dit gebied gesloten voor dagtoeristen.
Komend weekend zet de politie drones in. Op plekken waar mogelijk veel mensen zijn, worden drones gebruikt om vanuit de lucht zicht te hebben op de situatie.
De drones worden ingezet op verschillende plaatsen in de eenheid Limburg.

Drones

De drones worden ingezet om druktes in beeld te brengen. Een patrouille op de grond zal mensen aanspreken op hun gedrag. Het is in Limburg voor het eerst dat drones op deze manier worden ingezet. Ze worden regelmatig ingezet bij het onderzoek naar verkeersongevallen. Ze maken dan een totaalbeeld van de situatie vanuit de lucht.

Veiligheid voorop

De eenheid Limburg telt 11 opgeleide dronevliegers, piloten. De opleiding tot dronevlieger is zeer intensief en duurt een half jaar. Omdat de politie bedrijfsmatig met drones vliegt en ook nog eens op plekken die normaal gesproken verboden terrein zijn, bijvoorbeeld tussen gebouwen, moet aan strenge eisen worden voldaan. Daarom wordt ook alleen maar boven plaatsen gevlogen die ‘onder controle’ zijn en afgezet kunnen worden.

Reacties