De ‘Afhaalbieb’ van SCHUNCK: boeken digitaal bestellen en zelf afhalen

De eerste boeken-bestellingen wachtten al op de hongerige lezers
Foto: SCHUNCK Bibliotheek

Natuurlijk is de bibliotheek 24/7 online bereikbaar via onlinebibliotheek.nl, maar soms lees je liever een boek van papier.
Daarom is sinds vandaag de Afhaalbieb van start gegaan in de vier vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen: Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan en Heerlerheide

Voor wie is deze service bedoeld?

De service is bedoeld voor alle leden van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Ken je iemand die graag leest, maar waarbij digitaal bestellen/ lezen niet lukt, bied dan je hulp aan en/of wijs hem of haar op deze service.

Hoe werkt het?

Je stuurt een mail naar [email protected].

Zet in de mail de volgende drie dingen:

  • Je contactgegevens
    Je naam, postcode, telefoonnummer en lenersnummer (rechtsonder op je pas)
  • De titels van de gewenste boeken
    De titels van maximaal vier boeken. De boeken moeten in de gekozen vestiging thuis staan. Vanwege corona kunnen we de boeken niet van een andere vestiging laten komen. Tip: check van tevoren al op bibliotheekheerlen.nl in de catalogus of je boeken op voorraad zijn in jouw vestiging.
  • De afhaallocatie
    De vestiging waar je de boeken wilt afhalen (Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan, Heerlerheide)

Verrassingsboek?

Soms is een boek niet in huis. SCHUNCK geeft je dan graag een verrassingsboek mee, zodat je toch iets te lezen hebt. Wil je geen verrassing? Laat dit dan in de mail even weten.

Je ontvangt van SCHUNCK daarna zo snel mogelijk een mail met een tijdstip waarop je de boeken kunt komen halen. Ze liggen voor je klaar, zodat je de boeken in het tasje maar hoeft te pakken. Uitlenen heeft SCHUNCK al voor je gedaan. Jouw naam staat op het tasje.

Wanneer kan ik de boeken afhalen?

Om het veilig te houden, krijgt iedereen een specifiek tijdstip toegewezen waarop de boeken gehaald kunnen worden. Je hoeft de bibliotheekpas niet mee te nemen. De diensturen zijn als volgt:

SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis
– woensdag 13.00-16.00 uur
– vrijdag 10.00 -13.00 uur

SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek, Heerlerbaan, Heerlerheide:
– woensdag 13.00 – 16.00 uur.

Kan ik ook boeken terugbrengen?

Terugbrengen is voorlopig niet nodig. De uitleentermijn is verlengd, waardoor je niet hoeft te betalen. Houd de boeken dus gewoon thuis tot de bibliotheek weer open is. Daarmee houden we de risico’s zo klein mogelijk.

Veiligheid

Als de overheid de maatregelen rondom het coronavirus aanscherpt, kan de service per direct gesloten worden. Voor ons aller veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. SCHUNCK behoudt zich het recht voor je uit te sluiten van de service als je dat niet doet.

Reacties