Ontwikkelingen in het Zuyderland MC rondom het coronavirus

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op de website van het Zuyderland Medisch Centrum staan de laatste ontwikkelingen binnen Zuyderland rondom het coronavirus.

In het kort:

  • Zuyderland Medisch Centrum gesloten voor bezoek;
  • Zuyderland Zorgcentra gesloten voor bezoek;
  • Zuyderland Corona infolijn: 088 459 4444.

Extra hulp gezocht binnen de Zorgcentra en Thuiszorg

Zuyderland MC is per direct op zoek naar ‘extra handjes’ in verband met het Corona-virus. Op dit moment zoeken zij met name kandidaten voor de Zuyderland Zorgcentra en de Thuiszorg.
Heb je een zorg-opleiding en ben je per direct beschikbaar? Laat het weten via dit email adres: [email protected]
Je ontvangt dan van Zuyderland een interesse formulier en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen per direct gesloten

Het laboratorium van Zuyderland verzorgt in de regio de bloedafname voor poliklinische patiënten, op regionale prikposten, bij huisartsenpraktijken en bij patiënten thuis.
In het kader van het beperken van contacten met corona(verdachte) patiënten en het indammen van het verspreidingsrisico is besloten om alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen per direct te sluiten.

Bloedprikken alleen nog in ziekenhuislocaties

Bloedprikken is vanaf dinsdag 17 maart alleen nog mogelijk in de ziekenhuislocaties in Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade. Deze bloedafnamefaciliteiten zijn wel uitsluitend toegankelijk voor patiënten die geen typische klachten hebben zoals koorts (>38 °C) en tenminste één van de volgende respiratoire verschijnselen: hoesten, kortademigheid. Patiënten met deze klachten worden verwezen naar de speciaal voor deze groep patiënten ingerichte afnamefaciliteiten op de locatie Heerlen (Gebouw F, Kantoorflat). Kijk voor vragen over bloedafname op zuyderland.nl/bloedafname of neem contact op met de huisarts.

Reacties