Opsporing Verzocht: mogelijk Heerlenaren betrokken bij dood Bredanaar

Foto: Opsporing Verzocht

Op 8 april 2019 werd Ger van Zundert (49) in brand gestoken. Dat gebeurde in een garagebox aan de Sparrenweg in Breda waar zijn bedrijf gevestigd is. Ger overlijdt de volgende dag aan de gevolgen van de brand.
Op dit moment zit een hoofdverdachte vast. De politie zoekt echter nog twee mannen die hier ook bij betrokken zijn. Het slachtoffer dacht dat ze uit (de omgeving van) Heerlen afkomstig waren.

Omschrijving

De zoon van Ger wordt op vrijdag 5 april, bij het garagebedrijf van zijn vader, gebeld door ene Frans, met vragen over auto-onderdelen. Later op de dag belt hij nog een keer. Vermoedelijk is Frans niet zijn echte naam. De politie is benieuwd wie zijn stem herkent. De geluidsfragmenten hiervan zijn te horen in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Afspraak

Ger maakt met zijn privé-telefoon die vrijdag nog een afspraak met ‘Frans’ voor maandagavond 8 april, hij weet echter niet dat deze afspraak onderdeel is van een vooropgezet plan. Een camera aan de overkant filmt hoe op maandag 8 april een Mercedes Citan aankomt bij het bedrijf aan de Sparrenweg. Niet één, maar twee mannen stappen uit de auto. Ger hoort de auto aankomen en laat de twee nietsvermoedend binnen. Ger wordt vervolgens mishandeld en vastgebonden. Na ongeveer tien minuten zien we de twee weer in beeld verschijnen. Waarschijnlijk openen ze de schuifdeur aan de rechterkant, de auto veert iets op. Op dat moment stapt een derde persoon uit. Iemand die Ger niet meteen mocht zien. En terwijl die man samen met Ger binnen in de garage achterblijft, vertrekken de twee anderen in de Mercedes Citan.

In brand gestoken

Terwijl Ger van Zundert geen kant op kan, wordt hij met wasbenzine overgoten en in brand gestoken. Ger overlijdt de volgende dag in een ziekenhuis in Rotterdam. Hij heeft dan nog wel een uitgebreide verklaring bij de politie kunnen afleggen. Een 51-jarige man meldt zich die dag op het politiebureau in Breda. Hij zit vanaf die tijd als hoofdverdachte in deze zaak. De politie zoekt nog de twee mannen die Ger overmeesterden, mishandelden en vastbonden.

Vragen

De mannen zouden volgens Ger gesproken hebben met een Limburgs accent, zelf dacht hij dat ze afkomstig waren uit Heerlen. Herkent u iemand van de beelden of de stem uit de telefoonfragmenten? Zie fragment Opsporing Verzocht onder aan artikel.

De witte Mercedes Citan is die maandagavond, met schade, achtergelaten op de Rijsbergsebaan in Breda. We willen ook weten hoe de twee mannen vanaf de Rijsbergsebaan verder zijn gevlucht. Het is een afgelegen locatie, vlakbij de grens met België, geen bushalte in de buurt. Misschien heeft iemand daar twee mannen zien lopen of ze ergens in een auto zien stappen.

Heeft u informatie?

U kunt dan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bekijk en beluister hier de video uit Opsporing Verzocht

Reacties