Heerlen eind april gaststad van Energy Cities Conferentie

Foto: Energy Cities

Op 22, 23 en 24 april is Heerlen gaststad van de 30e Energy Cities Conferentie.
De conferentie draait om de rol van de samenleving binnen energietransitie. Wat verwachten we van burgers en ondernemers en wat verwachten zij van ons? Europese deals en nationale akkoorden zijn een goed begin, maar hoe krijgt een stad een gezamenlijke beweging op gang met burgers, ondernemers en jongeren?

Energy Cities

Energy Cities is een Europees samenwerkingsverband van steden dat zich inzet voor de versnelling van verduurzaming en energietransitie. Er zijn meer dan 1000 Europese gemeenten lid van Energy Cities waaronder Helsinki, Parijs, Aberdeen, Heidelberg, Luik, Izmir en Delft. Ze treffen zich jaarlijks om kennis uit te wisselen. Dit jaar dus in Heerlen.

Energietransitie

We zijn er als gemeente Heerlen trots op al deze gasten te mogen ontvangen in onze mooie regio waar energietransitie als sinds jaren hoog op de prioriteitenkalender staat. Aan deze conferentie nemen naar verwachting 250 bestuurders en ambtenaren deel uit steden en regio’s uit circa 30 Europese landen. Zij werken stuk voor stuk aan energievraagstukken rondom de verduurzaming van woningen en bedrijven, groene mobiliteit en duurzaam opgewekte energie. Tijdens de conferentie delen ze ervaringen. Wie heeft er goeie voorbeelden? Wat kunnen ze van elkaar leren?

Wilt u meedoen?

Neem gratis deel op vrijdag 24 april.
Wat zijn jouw ideeën of oplossingen ten aanzien van duurzaamheid? Praat mee tijdens een World Café sessie met conferentiedeelnemers, burgers, ondernemers en jongeren. Met aansluitend een debat met Frans Timmermans over de klimaataanpak van Europa. Met verder een lunch in het tijdelijk klimaatbos op het Van Grunsvenplein en stads- en energie-excursies. Deelname is gratis, maar meld u van te voren aan via mail.

Neem deel op 22, 23 en 24 april

Wilt u op alle dagen deelnemen aan de conferentie? Dat kan ook. Deelname is € 25,00. De voertaal is in Engels. Kijk voor het hele programma en aanmelden op de website van Energy Cities.

Bezoek de tentoonstelling

Van 6 tot en met 25 april is er in het kopgebouw 2 op de Promenade (tegenover Berden) een tentoonstelling over elektriciteit, het zonnepanelenproject, de waterklaarregeling en de subsidieregeling voor groene daken.

Reacties