Gratis compost bij de Rd4-milieuparken in Parkstad

Foto: Rd4

In de periode van zaterdag 21 maart tot en met zaterdag 28 maart 2020 kunnen inwoners van Rd4-gemeenten gratis 1m³ compost per huishouden afhalen bij de Rd4-milieuparken in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Rijckholt en Vaals.
Hierbij geldt zolang de voorraad strekt.

Natuurlijke bodemverbeteraar

Met het uitdelen van gratis compost bedanken Rd4, gemeenten en Attero jaarlijks iedereen voor de inspanning om GFT-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.
Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Praktische informatie

  • Voor het afhalen van de gratis compost heeft u een geldig legitimatiebewijs en de milieupas nodig. Tip: gebruik de digitale milieupas in de Milieu App.
  • U dient de compost zelf te scheppen, daarom is het handig om zelf een schep mee te nemen en iets waar de compost in kan zoals een emmer, kuip, stevige zak of
    aanhanger. 
    Wanneer u de compost per aanhanger vervoert vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen; u riskeert anders onderweg een boete.  
  • De compostactie loopt bij Rd4 van zaterdag 21 maart tot en met zaterdag 28 maart 2020 bij de milieuparken in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Rijckholt en Vaals.
    Het milieupark in Schinnen verstrekt alleen compost op zaterdag 28 maart 2020.
  • Kijk voor adressen en openingstijden van de Rd4-milieuparken op www.rd4.nl.

Reacties