Twee avonden achtereen ‘Motie van Wanorde’ in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Dramatische Kunstkring Heerlen

Vrijdag 13 maart om 20.00 uur vindt de première plaats van ‘Motie van Wanorde’, in Cultuurhuis Heerlen op de planken gebracht door DK Heerlen. Zaterdag 14 maart volgt een tweede voorstelling, op dezelfde tijd en dezelfde plaats, van deze bewerking van een typische ‘Cooney-farce’ die in 1991 al bekroond werd met de Olivier Award als ‘beste komedie van het jaar’.
De liefhebbers van dit genre zullen dus ongetwijfeld smullen.

Het verhaal

Rik De Neucker, EU-parlementair, dient aanwezig te zijn op een nachtelijk politiek debat in Brussel.
Tenminste… dat denkt zijn vrouw. In werkelijkheid heeft De Neucker een amoureuze date in een hotelsuite in Brussel met Jeanine, één van de secretaresses van de oppositie. Wanneer er, net vóór Rik kan overgegaan tot het bevredigen van zijn seksuele driften, op het balkon een lijk wordt ontdekt, gaan de poppen aan het dansen.
In allerijl wordt de hulp ingeroepen van zijn assistent Jos De Bock om het vel van De Neucker te redden, een oplossing te zoeken voor het lijk én een politiek schandaal te vermijden.
Het constant aan- en aflopen van een bezorgde hotelmanager en een overijverige piccolo vergemakkelijken de opdracht niet. Zeker niet wanneer er nog meerdere onverwachte bezoekers komen opdagen.

De Dramatische Kunstkring Heerlen, met zijn bijna 100-jarige ervaring, staat op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart in Cultuurhuis Heerlen weer garant voor een vrolijke avond.

Reacties