Eerste besmetting met het coronavirus in Zuid-Limburg

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license

De eerste besmetting met het coronavirus in Zuid-Limburg is een feit. Het gaat om een man van 55 jaar uit de gemeente Sittard-Geleen die met zijn gezin in de streek Zuid-Tirol in Noord-Italië is geweest.

De man is na terugkomst van de reis meteen thuisgebleven en heeft telefonisch contact opgenomen met de huisarts.
De GGD Zuid Limburg heeft de man getest. Hieruit is gebleken dat hij besmet is met het coronavirus. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.

Thuisisolatie

Op dit moment bevindt deze man zich in thuisisolatie. Zijn echtgenote heeft ook ziekteverschijnselen. Zij bevindt zich daarom in thuisisolatie en wordt getest. De twee volwassen kinderen van het echtpaar hebben geen klachten. Aan hen is gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te vermijden. De GGD blijft hun gezondheidstoestand 14 dagen volgen. Alle adviezen worden goed door het gezin opgevolgd.

Er zijn geen andere contacten die mogelijk risico hebben gelopen op besmetting met het coronavirus. De GGD heeft alle contacten van het gezin in beeld en alle betrokkenen zijn op de hoogte. Het is dus niet nodig om hierover te bellen met huisarts of GGD.

Daarnaast zijn 8 mensen met klachten getest die in de afgelopen 14 dagen intensief contact hebben gehad in Gangelt. Deze mensen hebben allemaal GEEN coronavirusinfectie.

De GGD heeft de situatie onder controle en doet er alles aan om (verdere) besmetting te voorkomen.

Reacties