Groeëte Optóch va Heële verplaatst naar dinsdag 25 februari

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De Groeëte Optóch va Heële gaat aanstaande zondagmiddag niet door. De carnavalsstoet door de Heerlense binnenstad is verplaatst naar komende dinsdag.
Dat heeft HVV De Winkbülle zojuist bekend gemaakt. Het besluit is genomen na gezamenlijk overleg met burgemeester en hulpdiensten.

Wind spelbreker

De harde wind die voor morgen wordt verwacht is de spelbreker. Met name zondag worden harde windstoten verwacht.
Weeronline verwacht in Heerlen windkracht 5 tot 7 met windstoten van 60 tot 90 kilometer per uur.
Dat is voor de diverse organiserende carnavalsvereniging en gemeenten een te groot risico omdat de veiligheid van deelnemers en toeschouwers niet kan worden gegarandeerd vanwege de harde wind. Ook Heerlen schaart zich nu in het rijtje van gemeenten waarin de carnavalsoptocht zondag geen doorgang vindt.

Dinsdagdmiddag

In gezamenlijk overleg met burgemeester en hulpdiensten is nu dus besloten om de optocht van zondag te verplaatsen naar dinsdag 25 februari.
Alle tijdstippen en overige condities blijven ongewijzigd.

Consequenties

Een en ander heeft natuurlijk de nodige consequenties. Niet alle deelnemers die morgen zouden meedoen kunnen automatisch dinsdag ook van de partij zijn. Ook zijn er deelnemers die op dinsdag in Landgraaf (zouden) meelopen en nu dus hun schema moeten wijzigen.

De TENT

Ook (rand)evenementen ondergaan de nodige aanpassingen.
Zo zijn in verband met de verwachte weersomstandigheden en het verplaatsen van de optocht naar dinsdag de openingstijden van de TENT gewijzigd.
Deze zijn nu als volgt:

  • Zondag 23 februari: open van 19.11 tot 01.00 uur;
  • Maandag 24 februari: reguliere openingstijden;
  • Dinsdag 25 februari een extra dag: open vanaf 16.11 tot 00.30 uur.