Heerlen in oktober gaststad “Dag van de Stad 2020′

Fotobijschrift: zie onderaan artikel.
Foto: Agenda Stad

“Het is goed nieuws dat Heerlen gaststad mag zijn van de ‘Dag van de Stad’ in 2020 in Heerlen,” stelt burgemeester Emile Roemer.
“Samen met IBA Parkstad, Stadsregio Parkstad en de provincie Limburg heeft Heerlen een bidbook ingediend om dit bijzondere congres uit te nodigen naar Heerlen te komen. Een congres over vernieuwende stedelijke ontwikkelingen past goed bij Heerlen vonden wij. Want in Heerlen en Parkstad gebeurt heel veel. En dat mag gezien worden. We zijn blij dat de organisatoren enthousiast zijn over de manier waarop hier de vernieuwing van de stad wordt aanpakt – met onder andere het Maankwartier en IBA Parkstad – en daarom kiezen voor Heerlen als gaststad.”

Dag van de Stad

Het congres van de ‘Dag van de Stad’ is hét jaarlijkse evenement over innovatieve stedelijke ontwikkeling in Nederland. Het vindt plaats op 26 oktober 2020 en wordt voorafgegaan door een ‘Nacht van de stad’ met uiteenlopende programmering. Het congres vindt plaats op meerdere locaties in de stad met het Parkstad Limburg Theater als hoofdlocatie. Het wordt bezocht door ongeveer 2000 toonaangevende professionals op het gebied van stedelijke ontwikkeling om te leren en zich te laten inspireren door verhalen en praktijkvoorbeelden.

IBA

Volgens Mathea Severeijns (directeur IBA Parkstad) komen zaken soms prachtig samen. “Dankzij het IBA Expojaar creëren we een momentum in de regio Parkstad waarbij de ‘Dag van de Stad’ perfect past. Naast het tonen van vernieuwende praktijkvoorbeelden zullen we ook de discussie over stedelijke vernieuwing in ons soort regio’s aanzwengelen. De deelnemers aan ‘Dag van de Stad’ kunnen zelf ervaren hoe Heerlen en de omliggende regio Parkstad transformeren tot een aantrekkelijke woon-, werk- en verblijfsomgeving.”

Ook gedeputeerde Dritty is trots dat Heerlen in het IBA expojaar gastheer mag zijn van dit mooie evenement. “Een prachtige gelegenheid om onze IBA-ervaringen te delen en in de etalage te zetten. Ook zie ik erg uit naar de uitwisseling van ervaringen en discussies met medebestuurders, ambtenaren en professionals. Dat zal ons veel inspiratie en energie opleveren voor de uitvoering van ons kader Kwaliteit in Limburgse Centra.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht over de bekendmaking van Heerlen als gaststad voor ‘Dag van de Stad 2020’.

Fotobijschrift

Waarnemend burgemeester Roemer (l), gedeputeerde Andy Dritty en directeur Mathea Severeijns van IBA Parkstad overhandigen het bidbook van Heerlen aan secretaris-generaal Maarten Schurink van BZK.

Reacties