SprincPlank traineeship landelijke winnaar Cedris Waarderingsprijs

Foto: WSP Parkstad

De Cedris Waarderingsprijs is bedoeld voor bijzondere initiatieven die een bijdrage leveren aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt. Het SprincPlank traineeship is een van de vier genomineerde initiatieven die door de vakjury zijn geselecteerd uit 54 aanmeldingen. Vandaag werd het traineeship tijdens de Cedris bijeenkomst in Den Haag tot landelijke winnaar uitgeroepen.

SprincPlank traineeship

Het traineeship is bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering in de regio Parkstad.
De kandidaten gaan maximaal drie maanden met behoud van uitkering aan de slag bij diverse werkgevers. Potentiële werknemers en werkgevers maken zo kennis met elkaar en krijgen hierbij een intensieve begeleiding. Per kwartaal worden telkens twaalf kandidaten geselecteerd die in twee verschillende sectoren gaan werken. Op deze manier maken deelnemers kennis met meerdere werkgevers en soorten werk en leren ze hun eigen competenties kennen.

Betrokken partijen trots en verrast met prijs

Martin de Beer, bestuurslid Sprinc en wethouder van de gemeente Heerlen: “We zijn ontzettend blij met de waardering voor een uniek project voor loopbaanoriëntatie en het in beeld brengen van talenten bij werkgevers. Het is een steun in de rug voor het verder uitrollen van dit initiatief in Zuid-Limburg.”

Fred Dijk, bestuurslid Sprinc en algemeen directeur/secretaris WSP Parkstad: “Een mooie opsteker voor deze pilot waar het bedrijfsleven, gemeente Heerlen en WSP Parkstad gezamenlijk praktische kansen bieden aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel werkgevers als kandidaten zijn enthousiast over het behaalde resultaat.”

Roel Beugels, projectleider Sprinc Parkstad: “Als MVO platform informeren en inspireren we werkgevers met mooie voorbeelden. Deze prijs toont aan dat we met het SprincPlank traineeship op de juiste weg zitten om kandidaten en werkgevers succesvol aan elkaar te verbinden.”

Subsidie

Begin februari maakte de gemeente Heerlen bekend dat Stichting Sprinc een subsidie van €113.155,- ontvangt om de pilot van 2019 de komende drie jaar te kunnen voortzetten. In deze periode kunnen bijna 150 mensen meedoen aan het SprincPlank traineeship.
Mensen met een bijstandsuitkering of werkgevers die aan het SprincPlank traineeship willen deelnemen, kunnen contact opnemen met WSP Parkstad via telefoonnummer 045–5666600.

Reacties