Open Universiteit en Zuyderland willen meer samenwerken

Fotobijschrift: zie tekst onder artikel.
Foto: Open Universiteit

Op de Brightland Campus in Heerlen tekenden Zuyderland en de Open Universiteit (OU) dinsdagmiddag 11 februari een intentieverklaring waarin het zorgconcern en de universiteit aangeven hun samenwerking verder te willen versterken.

Gezamenlijk oppakken van onderwijs en onderzoek

Beide partijen zien een toegevoegde waarde in het gezamenlijk oppakken van zowel onderwijs als onderzoek om antwoorden te vinden op de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van gezondheid en zorg. Het doel hierbij is om nu en in de toekomst, goede en betaalbare zorg te kunnen blijven leveren.

Onderwijs

Op het vlak van onderwijs ligt er bij Zuyderland een behoefte voor ‘leven lang leren’ en leren op afstand. Dit kan de Open Universiteit op diverse manieren vervullen, van online gecertificeerde programma’s en bachelor- of masteropleidingen tot promotietrajecten van mensen die bij Zuyderland werkzaam zijn (en blijven) en begeleiding krijgen van OU-hoogleraren.

Onderzoek

Ook het onderzoek kan binnen de samenwerking op diverse niveaus worden aangevlogen. Men kan wetenschappelijk onderzoek gaan doen naar het gebruik van data, de inzet van informatietechnologie, (psychologisch) gedrag en de bedrijfseconomische aspecten van zorg. De gevolgen van krimp, verplaatsing van zorg naar thuis, personeelstekorten en informatievoorziening aan patiënten/cliënten vormen daarbij actuele en relevante thema’s.

Fotobijschrift

Ondertekening van de intentieovereenkomst.
Van rechts naar links:
Theo Bastiaens (rector magnificus OU), David Jongen (voorzitter Raad van Bestuur Zuyderland); Gerard Mertens (decaan faculteit Managementwetenschappen OU) en staand Joost van den Akker (gedeputeerde Economie, onderwijs en sport provincie Limburg)

Reacties