Donkere Dagen Offensief: grote politiecontrole in centrum van Hoensbroek

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In de wintermaanden slaan criminelen vaker hun slag en daarom zet de politie extra in tijdens deze ‘donkere dagen’. In het kader van dit zogeheten ‘Donkere Dagen Offensief’ hield de politie vanmiddag en vanavond, samen met handhavers van de gemeente Heerlen, een criminaliteits- en verkeerscontrole in het centrum van Hoensbroek.

Meer dan alleen verkeer

Tijdens de actie worden enkele controlestraten ingericht waar verkeersdeelnemers worden gecontroleerd. Bij de selectie van de te controleren voertuigen werden ondere andere ANPR camera’s (Automatic Number Plate Recognition) ingezet. Daarmee kunnen de kentekens gesignaleerd worden van verdachte voertuigen met personen die gezocht worden, nog boetes hebben openstaan of zich om andere redenen bij de politie moeten melden.
Inzittenden, documenten en voertuigen werden vervolgens door politieagenten grondig gecontroleerd.

Donkere dagen offensief

In deze periode houdt de politie daarom regelmatig lokale en regionale (on)aangekondigde controles om op die manier de vaak rondtrekkende plegers van misdrijven in beeld te krijgen en vervolgens de pakkans te vergroten. De controles zijn gericht op deze dadergroepen.

De aanpak van mobiel banditisme, ondermijning én het vergroten van verkeersveiligheid waren voor de politie de voornaamste redenen om deze controle in Hoensbroek vandaag te organiseren.

Reacties