Gestolen Belgische oplegger ontdekt op de A76 bij Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Driebergen, Heerlen – De politie heeft maandag 20 januari op de verzorgingsplaats Tienhoven langs de A76 bij Heerlen een gestolen oplegger ontdekt.
De oplegger was aan een Roemeense trekker gekoppeld.

Een specialist op het gebied van Transport en Milieu van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zag op Tienhoven een trekker met oplegger staan waarvan de trekker een Roemeens kenteken voerde en de oplegger een Engels kenteken.
Bij controle van het Engelse kenteken bleek dat het kenteken in Engeland was afgegeven voor een personenauto.
De Roemeense chauffeur kon de politie alleen een foto van een kentekenbewijs laten zien. Daarop stond hetzelfde kenteken maar dan als een Roemeens kenteken. Maar de omschrijving van de oplegger op het document verschilde duidelijk van de betreffende oplegger die op de Heerlense verzorgingsplaats werd ontdekt.

Chassisnummer

Gezien de onduidelijkheid over de identiteit van de oplegger stelt de politie een nader onderzoek in.
De chauffeur verklaarde dat hij de een dag eerder uit Roemenië naar Engeland is gevlogen om voor een bedrijf de oplegger op te halen en naar Roemenië te rijden. Verder weet hij van niets.
Na het loskoppelen van de oplegger kwam het chassisnummer tevoorschijn. Bij raadpleging hiervan in de politiesystemen bleek dat deze oplegger als gestolen gesignaleerd stond.

Aangifte

De oplegger was in 2019 gestolen in Engeland en door de Belgische huurder van de oplegger is aangifte gedaan.
De oplegger is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak verder.

 

Reacties