Geen resultaat zoekactie stoffelijk overschot Tanja Groen

Foto: politie.nl

De zoekactie naar het stoffelijk overschot van de in 1993 verdwenen Tanja Groen is zonder resultaat gebleven.
De politie startte woensdagochtend met een zoekactie op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem naar aanleiding van informatie die door het cold case team was ontvangen. Nadat deze nieuwe informatie verder onderzocht was, ontstond het vermoeden dat het stoffelijk overschot van Tanja Groen mogelijk begraven was in een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem. De politie heeft het graf vandaag onderzocht, helaas zonder resultaat.

Afronding en herstel

De forensische werkzaamheden aan het graf zijn in de loop van woensdagavond afgerond. Het geopende graf is weer dicht gemaakt en de grafsteen wordt zo snel mogelijk opnieuw geplaatst. De begraafplaats, die afgesloten was, is ook weer toegankelijk voor bezoekers.
Naast medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing en cold case team van de politie in Limburg waren ook archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut bij de zoekactie betrokken.

Hoe nu verder?

Het dossier van Tanja Groen zal nu opnieuw opgelegd, maar zeker niet gesloten, worden. Op het moment dat er een nieuwe informatie in deze vermissingszaak binnen komt, zal deze opgepakt en uitgerechercheerd worden. De politie en openbaar ministerie hechten grote waarde aan het alsnog oplossen van dergelijke cold cases. Iedere (serieuze) tip wordt uitgezocht. Met name om recht te doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden.

Verdwijning Tanja Groen

Het is bijna 27 jaar geleden dat Tanja Groen verdween. De studente woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond in de soos van een studentenvereniging aan de Herbenusstraat in Maastricht bij. Op deze dag heeft ze om ongeveer 19.50 uur nog contact met haar moeder in Schagen (Noord-Holland) gehad. Rond middernacht heeft ze het feest verlaten en is ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld gegaan. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Op zaterdag 4 september 1993 hebben de ouders aangifte van vermissing van hun dochter gedaan.

Reacties