Bedrijven in Parkstad slaan handen ineen VOOR Parkstad

Foto: Obvion

Verschillende grote bedrijven in Parkstad én de gemeentes Heerlen en Kerkrade tekenden onlangs een intentieverklaring tijdens een ‘meet & greet’ van gastheer Obvion.
De ondertekenaars van deze intentieverklaring willen dat bedrijven en maatschappelijke organisaties samen een bijdrage gaan leveren om de sociaal economische achterstand in Parkstad aan te pakken, waarmee in deze omgeving veel kinderen én ouders opgroeien en leven.
De samenwerkende bedrijven willen de (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare en kansarme kinderen en ouders (generatie-armoede) vergroten, de aanwezige talenten gaan ontwikkelen en buurten en wijken in Parkstad sociaal levendiger maken.

Duurzame balans

Met VOOR Parkstad spreken de meewerkende bedrijven de intentie uit om een duurzame balans tussen economische en sociale belangen in Parkstad te realiseren. Die balans wordt gemaakt door schouder aan schouder, hand in hand, op het gebied van kennis, kunde, hoofd, handen, hart en middelen een samenwerking te realiseren tussen sociale en economische organisaties. Waarbij het streven is een hechtere en gezondere samenleving te realiseren.

Obvion

Antony de Beijer, CRO Obvion: “Middels deze verklaring gaan deze bedrijven de samenwerking opzoeken met maatschappelijke organisaties. Onze intentie is een MENSGERICHT netwerk te stimuleren. In Parkstad willen we samen diverse initiatieven ontplooien gericht op kansarme kinderen én ouders. Samenwerken en leren van elkaar is belangrijk. Samen kunnen we het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van deze doelgroep. Want met VOOR Parkstad begint morgen écht vandaag!”.

VOOR Parkstad is een initiatief van Obvion Hypotheken. Met het ondertekenen van de intentieverklaring wordt dit nu ondersteund door meerdere bedrijven uit Parkstad. Accenture, APG, Brightlands Smart Services Campus, gemeente Heerlen, gemeente Kerkrade, Heerlen Mijn Stad; Medtronic, Rabobank Zuid-Limburg Oost en West, Samen voor Maastricht, Vebego, Zuyderland.

Mooie eerste stap

Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen: “De eerste bouwstenen van VOOR Parkstad zijn met het ondertekenen van deze intentieverklaring gelegd. Daarmee staan we aan de vooravond van een mooi initiatief. We gaan een beweging creëren, waarbij bedrijven hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor maatschappelijke organisaties in Parkstad. Zodat er een hechtere samenleving gaat ontstaan. Mooi dat we daar vandaag met alle samenwerkende bedrijven een eerste stap in hebben gezet.”

Reacties