RTV Parkstad radio DJ’s willen opening Vastelaovend naar Heerlen halen

Foto: Wikimedia

Het voortbestaan van ‘De 11de van de 11de’ op het Vrijthof in Maastricht lijkt onzeker. Volgens rondgang van L1 wordt er nu gekeken naar andere plekken: “Er wordt nu vooral gekeken naar Sittard, naar Roermond, Heerlen eventueel.”

De Weekendclub

Reden voor de jonge programmamakers Duncan Vrösch, Mick Hummel en Colin Vos van het radioprogramma De Weekendclub op RTV Parkstad om de organisatoren van het evenement, de Sjeng Kraft Kompenei, te overtuigen om naar Heerlen te komen. Weliswaar met de nodige satire en zelfspot.

Video

De heren hebben maandagochtend een satirische video geplaatst. Niet zo zeer over de schoonheid, maar gebreken van Heerlen. En dat alles met de Heerlense tongval. Zo worden problemen als de leegstand benoemd, maar ook bekende personen uit de regio aangehaald. De video is gebaseerd op een tv-uitzending van Zondag met Lubach waarin programmamaker Arjen Lubach Nederland wil aanprijzen bij Donald Trump.

“Heerlen bewijst jaarlijks met Aod Op Nuj dat het in staat is om een groot carnavalsfeest in goede banen te leiden. Dus waarom plakken we daar de 11de van de 11de niet achteraan? De opening van de Vastelaovend in Heerlen! Het zou fantastisch zijn”, aldus de DJ’s.

Ontworpen door ‘De Weekendclub’

Reacties