‘Kolen & granaten’ krijgt educatief vervolg in Bernardinuscollege

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vrijdag 17 januari vond de opening plaats van de tentoonstelling ‘Kolen & granaten’ in het Bernardinuscollege in Heerlen.
Hiermee krijgt het succes van het pop-up museum ‘Kolen & granaten’, een initiatief van het Nederlands Mijnmuseum, een educatief vervolg.
De informatiepanelen van de tentoonstelling over de mijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn van vrijdag 17 januari tot en met 5 mei 2020 weer te bezichtigen; zowel voor scholieren als voor bezoekers van buitenaf.
Tijdens deze periode programmeert het Nederlands Mijnmuseum extra activiteiten rondom het thema voor beide doelgroepen.

Kolen & granaten

In de maand september 2019 trok het pop-up museum ‘Kolen & granaten’ in het Maankwartier verrassend veel bezoekers en waren de reacties op de tentoonstelling bijzonder positief. Naar aanleiding van dit succes en de ontwikkeling van een educatief programma heeft het Nederlands Mijnmuseum besloten een vervolg te geven aan ‘Kolen & granaten’, dat is ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg in samenwerking met Continium discovery center.

Bernardinuscollege

Sinds 17 januari is de tentoonstelling ‘Kolen & granaten’ (met uitzondering van de objecten) dus weer (kosteloos) te bezoeken in het Bernardinuscollege.
Hier vormen de informatiezuilen een onderdeel van een breder (educatief) programma, waarvan het openbare deel later bekend zal worden gemaakt.
Voor de invulling van dit programma roept de organisatie onder andere de expertise in van mijnbouwexpert Serge Langeweg en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG).

Bezoekers

Bezoekers van buitenaf kunnen binnenlopen via de hoofdingang van het Bernardinuscollege aan de Akerstraat en zich dan melden bij de balie.
Ook groepen kunnen de tentoonstelling bezoeken, deze dienen zich wel van te voren aan te melden.

Luisterrijke opening van de tentoonstelling “Kolen en Granaten” in het Bernardinuscollege met “Kwartet Eurasia”.

Reacties