Campagne ‘Wie dit leest’ in Heerlense bibliotheken

Foto: SCHUNCK Bibliotheek Heerlen

Met de campagne ‘Wie dit leest’ vraagt SCHUNCK Bibliotheek Heerlen jou om iemand die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden, in contact te brengen met de bieb.

Moeite met lezen

1 op de 5 Limburgers heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. SCHUNCK Bibliotheek Heerlen kan hen helpen. Met een korte cursus of bijvoorbeeld een taalmaatje. Veel mensen weten dat niet. Daarom hebben we jouw hulp nodig om ons in contact te brengen met iemand die wil leren. Meld je aan, op www.wieditleest.com of kom naar de bieb.

Of het nu de buurman, je tante, een vriendin of misschien wel je vader is: ook jij kent waarschijnlijk iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Of je wil zelf leren. Wij kunnen daarbij helpen. De cursussen die we aanbieden zijn over het algemeen gratis. Je hoeft er géén lid te zijn van onze bibliotheek voor te zijn.

Help jij mee? Meld je dan aan via www.wieditleest.com óf loop binnen bij een van onze bibliotheekvestigingen (Heerlerbaan, Heerlerheide, Glaspaleis of Hoensbroek). Zodra je je hebt aangemeld nemen wij, of de bibliotheek bij jou in de buurt, contact met je op. Samen bekijken we wat jij of jouw bekende wil leren en hoe wij hierbij kunnen helpen.

Waarom doen we het?

In Limburg heeft ongeveer 13 procent van de beroepsbevolking onvoldoende taal- en rekenvaardigheden om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Dat maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Samen kunnen we daar iets aan doen.

Wie dit leest

‘Wie dit leest’ is een campagne van Cubiss en alle Limburgse bibliotheken, met steun van de provincie Limburg en de Vereniging Limburgse Bibliotheken.

Reacties