Oproep: ‘Kom met ideeën voor een duurzamer Heerlen’

Foto: Energy Cities

Heerlen is in april gaststad voor de internationale klimaatconferentie Energy Cities 2020. Om mensen in onze stad te betrekken, roept de gemeente Heerlen op om met duurzame ideeën te komen. Een jury selecteert hieruit de drie beste ideeën.
Vice-voorzitter van de Europese commissie Frans Timmermans reikt de prijzen uit aan de winnaars. Dat gebeurt op 24 april 2020 tijdens de klimaatconferentie in Heerlen.
De prijs is een bedrag van €1000 om het idee te realiseren.
De deadline om ideeën in te dienen is 28 februari 2020.

Voorwaarden om mee te doen

Inwoners, verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en publieke instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en culturele instellingen kunnen meedoen aan de wedstrijd. Het voorstel moet bijdragen aan de vermindering van CO-2 uitstoot en onze ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn.
Verder moet het idee inwoners enthousiast maken om hier aan mee te helpen. Het plan of project moet vernieuwend zijn en mag nog niet zijn gestart in onze stad. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op www.heerlen.nl/duurzaamidee. Eind maart selecteert een deskundige jury drie prijswinnaars.

Idee indienen voor 28 februari 2020

Op www.heerlen.nl/duurzaamidee is een formulier te vinden om een idee in te dienen. Wij zoeken concrete voorstellen. Op het formulier worden daarom vragen gesteld over planning, kosten en uitvoering.

Energy Cities

Energy Cities is een Europees netwerk van meer dan 1000 steden en regio’s dat zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan. Heerlen is gevraagd om dit jaar gaststad te zijn. De conferentie wordt gehouden van 22 tot en met 24 april 2020. De voertaal op het congres is Engels.

Meer informatie is te vinden op www.heerlen.nl en www.energycities.eu.

 

Reacties