Gemeentelijke subsidie voor start @ease in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

@ease wil op korte termijn in Heerlen starten met een inlooppunt voor jongeren en ontvangt daarvoor een subsidie. Jongeren tussen de 12 en 25 kunnen daar met of zonder afspraak gratis en anoniem terecht.
@ease is de Nederlandse variant van het succesvolle Australische initiatief Headspace en maakt deel uit van een wereldwijde Youth Mental Health beweging.
In Nederland is @ease al actief in Amsterdam en Maastricht en boekt daar goede resultaten. Heerlen wordt de derde gemeente.

Voor en door jongeren

Door de laagdrempelige werkwijze met, voor en door jongeren, sluit @ease goed aan bij de doelgroep. Jongeren kunnen in gesprek met jonge vrijwilligers die hier speciaal voor getraind zijn. Ook is er een professional aanwezig als coach voor de vrijwilligers. Een psychiater staat als telefonische achterwacht stand-by. Zo kan er indien nodig snel naar de juiste hulpverlening worden doorverwezen. @ease gaat daarvoor onder andere samenwerken met JENS, Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Door een vroegtijdige signalering kan de inzet van (zwaardere) zorg worden voorkomen.

Aanvulling op bestaand zorgaanbod

De subsidie van €15.000,- wordt ingezet voor de financiering van het pand. Als het initiatief goed van de grond komt vraagt @ease een structurele subsidie aan. Verantwoordelijk wethouder Jordy Clemens ziet de komst van @ease als een welkome aanvulling op het bestaande aanbod. “Jongeren moeten zich vrij en veilig voelen om over hun problemen of worstelingen te praten. Door jonge vrijwilligers te koppelen aan professionele hulpverleners verlagen we de drempel.”

23 januari van start in Carbon6

De derde vestiging van @ease in Nederland opent in januari 2020 haar deuren in het gebouw van Carbon6 in Heerlen. Dichtbij het centrum van de stad en op loopafstand van het station.
Vanaf 23 januari iedere donderdag open van 15.30 tot 18.30 uur. Het adres is Kloosterweg 1 (ingang gebouw Carbon6). Binnen volg je Z-kern, 2e verdieping, route L