Voorverkoop voor ParkCity Live 2020 komende zaterdag van start

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Traditiegetrouw in het laatste weekend voor het begin van de schoolvakanties in regio Zuid vindt op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli 2020 ParkCity Live plaats.
De eerste vier acts voor dit festival kwamen deze week al uit de hoge hoed: BLØF, Clouseau, Rowwen Hèze en Snelle.

Het tweedaags familie-popfestival op het Bekkerveld in Heerlen, dat gezien kan worden als ‘de afsluiter van het popseizoen in Parkstad van alle populaire popzalen’, wordt sinds 2010 georganiseerd.
Afgelopen jaren trokken zo’n 17.500 bezoekers per dag (totaal 35.000) naar het festivalterrein.
Met dat aantal is ParkCity Live overigens helemaal uitverkocht, meer bezoekers laat de organisatie niet toe in het park.
De jaargangen 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 van PCL waren geheel uitverkocht.

Lineup

Gisteren en vandaag maakte de organisatie de eerste 4 namen bekend van de line up voor de komende editie.
BLØF, Clouseau, Rowwen Hèze en Snelle maken het eerste juli-weekeinde deel uit van zijn zo’n 60 nationale en internationale acts op het gebied van pop, entertainment, stand-up-comedy, rock, dance , hiphop en theater.
Voor de gebroeders Wauters is het de eerste keer dat ze naar het Bekkerveld naast de St. Annakerk komen, de andere drie acts waren al eerder op het festival te bewonderen.

BLØF

BLØF is een van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Sinds hun oprichting in 1992 bracht de band 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen en awards in de wacht, waaronder acht Edisons, zes 3FM Awards en de Popprijs.

Clouseau

In de zomer van 2020 gaan Koen en Kris Wauters – samen met hun sublieme band – op zomertournee. Verwacht een grote hoeveelheid hits en natuurlijk ook veel nieuwe songs van ‘Tweesprong’!
Met hun dertiende Nederlandstalige plaat ‘Tweesprong’, uitgebracht in november 2019, en een (zo goed als) uitverkochte ‘2020’ tournee in Nederland en Vlaanderen is Clouseau nog altijd onverminderd populair. De grote doorbraak van Clouseau vond plaats in 1989 dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Met name de nummers ‘Daar Gaat Ze’ en ‘Domino’ zijn nog regelmatig op de radio te horen en staan al tijden in de Top 2000, maar ook de nieuwe single ‘Heel Mijn Hart’ krijgt de nodige airplay en werd onder andere live gezongen in De Wereld Draait Door.

Snelle & Live Band

Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Hij houdt het echt. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’’ Met zijn in 2016 uitgebrachte “Vier EP” en ‘’Bijrijder EP’’ was Snelle’s muziek goed voor ruim 1.300.000 streams en plays op platforms als YouTube en Spotify.
Zijn muziek neemt je mee in het studentenleven van nu en al haar verleidingen.

Rowwen Hèze

Een weerzien van de Limburgse dialectband uit America op Parkcity Live. Na de optredens in 2014 én 2015 staat Rowwen Hèze ook tijdens de jubileumeditie van PCL weer op het Bekkerveld.
Begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar  – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek.
In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag, 18 januari 2020 om 10.00 uur om precies te zijn.
Heb je interesse, wees er dan wel vliegensvlug bij, vorig jaar waren de kaarten binnen no-time uitverkocht.
De prijs voor een weekendticket voor zaterdag 4 & zondag 5 juli 2019 bedraagt € 82,50.
Er zijn ook dagtickets verkrijgbaar, à € 49,50 per dag, zowel voor alleen de zaterdag of de zondag.
Er worden maximaal 8 tickets van één product per klant verkocht.

Raadpleeg voor de verkooppunten, speciale prijzen voor kinderen en omwonenden de website van ParkCity Live.

ParkCity Live 2019