Kunstenaar verguisd en bewonderd beeld reageert na vuurwerkvandalisme

Foto: Ruud Kutin

Op oudejaarsavond viel in de Heerlense wijk Rennemig het beeld ‘Babyblauw past bij jouw’ ten prooi aan vuurwerkvandalisme. Kunstenaar David Bade laat in een reactie weten dat hij positief blijft. Hij beschouwt deze gebeurtenis als een volgende fase. “Meestal is iets zwart geblakerd aan ’t einde, op sterven na dood; nu is het een wel erg donker begin van het nieuwe jaar. Ik moet echt even gaan kijken. Misschien moet het wel zwart worden, met vlammen..”

Belfo’s

Ook buurtorganisatie Stichting Belfo’s heeft aangegeven het beeld graag te willen behouden.
Inmiddels is er samen met de gemeente Heerlen aangifte gedaan en wacht men de reactie van de verzekering af om met de betrokken partijen de verdere mogelijkheden te bepalen.

David Bade

Het beeld is een creatie van de hand van David Bade en een project van SCHUNCK. Voor het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel trok kunstenaar Bade in 2014 en 2015 de Heerlense wijken Beersdal en Rennemig in.
De rake gesprekken en de totaal verschillende karakters van de wijken lieten bij Bade het idee ontstaan om in samenwerking met de bewoners vorm te geven aan een permanent werk.
Het resultaat was het veelbesproken werk dat in 2016 werd geplaatst. Geliefd en gehaat, en mede daardoor doeltreffend, laat Ruud Kutin, voorzitter van Stichting Belfo’s, aan 1Limburg weten; “Het brengt mensen met elkaar in gesprek”.

Reacties