Enorme ravage, 3 gewonden

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanochtend om 8.00 uur verwoestte een enorme explosie een goeddeels leegstaand flatgebouw van 4 verdiepingen aan de Van Weerden Poelmanstraat in de wijk Aarveld in Heerlen.

Hiervan was nog maar 1 woning bewoond, en omdat die juist aan de andere zijde van het gebouw lag dan waar zich de explosie heeft voorgedaan, is de bewoner ongedeerd gebleven. Wel raakten 3 andere mensen gewond, waarvan 1 persoon zwaargewond naar het ziekenhuis is afgevoerd. De 2 anderen konden na behandeling door hun huisarts weer naar huis.

Enorme ravage

De klap van de explosie was tot in de verre omtrek te horen, zelfs bij kasteel Hoensbroek zou de klap te horen zijn geweest. De ravage was enorm. Stukken gevel werden weggeslagen, alsook het dak op het complex. De winkels op de begane grond zijn grotendeels verwoest.

Ook de woningen en winkels in de naaste omgeving liepen schade op; ruiten sneuvelden en ramen en deuren raakten ontzet. Kort na de explosie werd opdracht gegeven al deze woningen bouwkundig op hun veiligheid te onderzoeken, waarbij ook de staat van de gasleidingen en gasaansluitingen wordt bekeken. Op dit ogenblik krijgen de eerste bewoners van de brandweer te horen of ze terug naar huis kunnen.
Voor de overige personen die hun huis uit moesten is het verder afwachten tot hun woningen veilig worden verklaard, ze zijn opgevangen in Zorgcentrum Tobias dat op steenworpafstand ligt van de plek des onheils.

De winkels in de nabije omgeving blijven tot nader bericht gesloten.

Asbest

Ook wordt nog onderzocht of er asbest zou zijn vrijgekomen. Deskundigen hebben in eerste instantie geen asbest aangetroffen in het omliggende gebied, maar het is niet uit te sluiten dat er in het verwoeste gebouw, tussen de puinhopen asbest aangetroffen kan worden. Ook in de dakafwerking van het gebouw zou asbest aanwezig kunnen zijn.

Meer info

Meer relevante informatie wordt zo spoedig mogelijk via de site van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg of via twitter: @VRzuidlimburg vrijgegeven.

Ook is er een speciaal telefoonnummer voor het publiek opengesteld: 0251 – 260960.

Reacties