Ambulancehulpverleners Zuid-Limburg dragen nieuwe kleding

Foto: GGD Zuid Limburg

Ambulancehulpverleners in Zuid-Limburg dragen per 1 januari 2020 nieuwe werkkleding. Het zijn dezelfde vertrouwde ambulancehulpverleners die dezelfde vertrouwde zorg geven.
Alleen de kleding is anders: turquoise van kleur met rode accenten en een donkere, blauwe broek.

Herkenbaar

Het ontwerp van de bekende geel met groene pakken is meer dan 20 jaar oud. Diverse andere sectoren, zoals EHBO-ers, evenementenhulpverleners en repatriëringsmedewerkers, dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. Daardoor werd de ambulancekleding minder onderscheidend en herkenbaar.
Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent.

Exclusief

Daarnaast waren de pasvorm, het draagcomfort en de kwaliteit van de stoffen toe aan verbetering.
En vrouwelijke ambulancezorgprofessionals vonden het de hoogste tijd worden voor ambulancekledingstukken in damesuitvoering.
Voldoende argumenten voor de ambulancesector om onder leiding van koepelorganisatie Ambulancezorg Nederland de kleding te vernieuwen.
Alle ambulancediensten in Nederland stappen over op de nieuwe kleding; de datum bepalen ze zelf.
De nieuwe kleding is beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg.

Trots op mooi vak

“Het vak van ambulancezorgverlener is een bijzonder en een bijzonder mooi vak. Onze ambulancehulpverleners hebben passie voor hun werk en zijn er trots op. Herkenbare, onderscheidende kleding draagt bij aan die trots”, zegt Ramona Cox, hoofd Acute Zorg van de GGD Zuid Limburg.

Zuid-Limburg beschikt over 25 ambulances die bijna 51.000 keer uitrukten in 2018. Dat is gemiddeld bijna 140 keer per dag.

Reacties