SCHUNCK lanceert speurtocht door het iconische Glaspaleis

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Culturele instelling SCHUNCK in het Glaspaleis in Heerlen ontwikkelde een speurtocht door het eigen gebouw. Het Glaspaleis is een iconisch gebouw dat in 1933 werd ontworpen door architect Frits Peutz en bekendstaat als een van de belangrijkste gebouwen uit de 20ste eeuw.

Vanaf zaterdag 21 december kunnen gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar (jongere broertjes en zusjes kunnen mee) ‘Op reis door het Glaspaleis’. Tijdens een ludieke speurtocht ontdekt jong en oud het SCHUNCK Glaspaleis van vroeger en nu.

Speurtocht

Tijdens de speurtocht Op reis door het Glaspaleis maken kinderen samen met de volwassenen opdrachten door het hele gebouw: van de muziekschool, de Aad de Haaszaal tot aan de Boekenhut. De reis voert door het gebouw, maar ook door de tijd, want het Glaspaleis kent een lange en kleurrijke geschiedenis. De thema’s kunst, mode, architectuur, techniek en geschiedenis komen aan bod, waarbij niet alleen de kinderen nieuwe dingen leren!

De speurtocht eindigt bij de expositie ‘U bevindt zich hier’, een tentoonstelling over de geschiedenis van de Glaspaleis. Na het uitvoeren van de opdrachten en het kraken van de code, kunnen de deelnemers hier een kluis met een beloning openen. Geïnteresseerde (groot)ouders kunnen zich middels originele objecten en uniek historisch beeldmateriaal verdiepen in het verhaal achter het iconische gebouw.

Op reis door het Glaspaleis is vanaf zaterdag 21 december 2019 te koop bij de balie van SCHUNCK Glaspaleis. De kosten bedragen € 5,- per speurtocht. Deze is geschikt voor kinderen van 8 tot 88 jaar.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Reacties