Zuyderland Medisch Centrum en VGZ sluiten meerjarencontract

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Nadat Zuyderland Medisch Centrum begin november al een overeenkomst voor tien jaar sloot met zorgverzekeraar CZ heeft het medisch centrum nu ook een contract voor drie jaar gesloten (2020-2022) met Coöperatie VGZ.
De gemaakte afspraken bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in Zuid- en Midden-Limburg.

Zuyderland wordt door VGZ gezien als strategisch partner in het realiseren van ‘zinnige zorg’. Nog betere zorg voor de patiënt, gebaseerd op verbeterideeën van zorgprofessionals, die kunnen worden uitgevoerd met de inzet van minder mensen of middelen.

Zorg duurzaam beter

Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat ze op deze manier samen de zorg duurzaam beter kunnen maken. Zodat goede zorg beschikbaar is en blijft, nu en in de toekomst.
Thema’s in de gemaakte afspraken zijn onder meer: continuïteit van zorg in de regio, de Juiste Zorg op de Juiste Plek, zinnige zorg en het ontwikkelen en toepassen van good practices op dat terrein.

Dichtbij

Zuyderland en VGZ willen vooral samen investeren in ‘zorg dichtbij’. Daarvoor zal intensief worden samengewerkt met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties in de regio.

Reacties